QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pavel Šulc zařídil hattrickem vítězství Viktorky v Českých Budějovicích

13.08.2023 20:05

V neděli 13. srpna vyrazili hráči FC Viktoria Plzeň do Českých Budějovic, kde se odehrálo 4. kolo ve FORTUNA:LIZE.

2023.08.10-20.12.44-845w

Skóre otevřela v osmé minutě nová posila Viktorky z pražské Slavie Ibrahim Traoré, který přeloboval domácího brankáře. Zanedlouho poté se do branky Českých Budějovic trefil Pavel Šulc, odchovanec FC Viktoria Plzeň. Gól byl prozkoumán VAR, rozhodčí nakonec branku uznal, a tak se ve 12. minutě mohli fanoušci Viktorie radovat ze stavu 0:2.

Domácím se na konci první poloviny utkání podařilo snížit skóre na rozdíl jedné branky. Lukáš Hejda v prodloužení tečoval míč rukou, Jakub Hora pak za České Budějovice poslal při penaltě míč k pravé tyči za záda plzeňského gólmana Jindřicha Staňka. Hráči tak odcházeli do kabin za stavu 1:2 pro FC Viktoria Plzeň.

Viktoria nastoupila do druhé poloviny utkání lépe. Pavel Bucha z pokutového území zamířil po perfektní přihrávce Kopice na branku domácích a poslal Viktorku do vedení 1:3. V 72. minutě se podruhé za zápas trefil Pavel Šulc, tentokrát parádní hlavičkou. Skóre 1:4 však nevydrželo příliš dlouho, o dvě minuty později snížil stav utkání na 2:4 domácí Pavel Osmančík, který dorážkou doprostřed brány zařídil druhou branku Českých Budějovic.

Hattrick Pavla Šulce přišel v samém závěru utkání po ruce domácího Quadriho Adedirana. Penaltu Šulc perfektně trefil a umístil míč do levého spodního rohu branky. Brankář Českých Budějovic neměl šanci. Viktoria tedy na půdě Českých Budějovic zvítězila 2:5.

SESTAVY

SK DYNAMO ČESKÉ BUDĚJOVICE

Janáček – Broukal (68. Osmančík), L. Havel (C), Králik – V. Hora (46. Čmelík), J. Hora I, Čermák, Trummer – P. Hellebrand (80. Hais), Suchan (46. Adediran) – Ondrášek.

FC VIKTORIA PLZEŇ

Staněk – Hejda (C), Hranáč, Dweh – Kopic (90+3. Holík), Bucha, Kalvach, Traoré (81. Vlkanova), Cadu (81. Jemelka) – Šulc, Durosinmi (70. Kliment).

Foto ilustrační Hynek Sladký

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT