Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

02.06.2024 12:14

Kvúli zaplavení byl v Plzni neprůjezdný Rondel

Hasiči odčerpali vodu, nyní je místo již průjezdné

02.06.2024 11:10

Region zasáhly bouřky!

Výstraha před bouřkami platí v celém Plzeňském kraji až do dnešní 20. hodiny

Dřevěné náměstíčko v Kollárce má namále. O jeho osudu rozhodnou radní

08.05.2018 16:30

Dřevěné náměstíčko si vybudovali sami obyvatelé Kollárovy ulice v Plzni. Komise Rady města Plzně ale nedoporučila další výpůjčku pozemku, na kterém konstrukce stojí.

platforma

Místní strávili desítky hodin při vymýšlení projektu, shánění peněz na stavbu i při samotném montování. Teď se nechtějí smířit s tím, že vše bylo zbytečné. Podle obyvatel ulice, je teď toto místo bezpečnější.

 “Často tady sedí rodiče s dětmi, kolemjdoucí nebo odpočívají senioři, takže to tady vlastně přirozeně hlídáme, aby se v ulici plné zastaváren nic nestalo. Musím říct, že to funguje a jako máma dvou malých dětí, jsem za to moc ráda. Doufám, že radní svým rozhodnutím pomůžou našim snahám o kultivaci ulice,” říká iniciátorka sousedského života a předsedkyně spolu Kollárka jinak Jana Eismanová a dodává, že se dále podařilo snížit počet hlučných občanů, kteří v okolí dříve rádi trávili volný čas. Místní čas od času místo společně uklidí a na podzim tady uspořádali masopustní koncert.

O budoucnosti dřevěného náměstíčka budou plzeňští radní rozhodovat ve čtvrtek 10. května. “Věřím, že se podaří koaliční partnery přesvědčit, aby nechali dřevěné náměstíčko na Kollárce i nadále. Díky němu se podařilo zvýšit bezpečnost, ale také vizuálně zkultivovat okolí. A navíc pomáhá tomu, aby se místní seznamovali a prohlubovali tak sousedské vztahy,” upozorňuje náměstek primátora Pavel Šindelář.

“Kollárka má velký potenciál, ale dlouho tady chybělo místo, kde by se sousedé mohli neformálně setkat, poznat, posedět a poklábosit. Proto jsme tady vybudovali tuhle jednoduchou dřevěnou náves. Může ji využívat každý a teď přichází ideální čas, aby se tu konaly divadlo pro děti nebo třeba klidný koncert,” uzavírá Eismanová.

Dřevěné náměstíčko také pomáhá budovat pozitivní povědomí o Kollárově ulici a okolí. Jedním z důkazů je, že fotka náměstíčka se stala jednou z nejpopulárnějších příspěvků na oficiálním Facebooku města Plzně. Sousedé místo vybudovali vlastními silami, sami si na ně sehnali financování a také jej ve spolupráci s městskými metaři uklízí. Město tedy na jeho provoz v podstatě skoro nemusí finančně přispívat.

FOTO: Kollárka jinak

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství