V červnu 2013 by měl být ve Skvrňanech dokončen atletický stadion

01.10.2012 10:49

Firma SWIETELSKY dnes převzala staveniště a zahájila tak dostavbu II. etapy atletického areálu v Plzni-Skvrňanech.

QAP.CZ přináší dobrou zprávu nejen pro sportovně založené Plzeňáky, obzvláště pro ty ze Skvrňan. Společnost SWIETELSKY se totiž dnes zavázala k dostavbě II. etapy atletického areálu, a to do 30. června 2013. Cena zakázky činí skoro 64 milionů korun bez DPH.

„Staveniště bylo firmě předáno dnes, 1. října,“ potvrdil termín zahájení stavby technický náměstek Petr Rund. Do konce června tak atletický stadion získá konečnou podobu. „V rámci druhé etapy se postaví tribuna pro 852 návštěvníků s potřebným zázemím pro atletický klub, což je posilovna, rehabilitace, kanceláře, sanitární zařízení a skladové prostory. Vznikne zde také běžecký 123 metrů dlouhý tunel pro trénování v zimě a rozcvičovna,“ dodává Rund. Současně se v areálu vybuduje parkoviště s kapacitou 75 stání včetně čtyř míst pro invalidy a také potřebné komunikace. Konečná fáze stavby bude patřit úpravám vegetace a nezbytnému oplocení.

Cena zakázky vzešla z výběrového řízení, ve kterém zvítězila společnost SWIETELSKY stavební s.r.o. s nabídkou ve výši 63 830 tisíc korun bez DPH. „Potřebné finance budou hrazeny v letošním i příštím roce z rozpočtu odboru správy infrastruktury,“ konstatuje Petr Zelenka, koordinátor a metodický pracovník odboru.

Dokončení stadionu navazuje na první část, při které byl vybudován tartanový ovál o osmi drahách v délce 400 metrů. Vnitřní travnatý prostor patří sektorům pro ostatní disciplíny, jako jsou dálkaři, tyčkaři, výškaři, diskaři, kladiváři nebo oštěpaři. Atleti už pro trénování tuto část areálu využívají. Stadion je vyprojektován tak, aby byl certifikovatelný akreditací mezinárodní atletické federace (IAAF class 2/4). „Bude tady možné hostit národní soutěže,“ dodává Petr Rund.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24