QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Do Česka se vrátí zima. Přijde mráz i sněhové přeháňky

05.01.2022 9:59

Po nezvykle teplém počasí přijde do Česka ve středu 5. ledna zpátky zima. Ve středu i ve čtvrtek nás čeká zatažená obloha a místy i sněhové přeháňky, slunce se dočkáme až v pátek.

sníh v plzni (5)

Ve středu 5. ledna je v kraji zpočátku zataženo, na většině území občasný déšť, v polohách nad 700 metrů jsou sněhové přeháňky. Během dne se oblačnost částečně protrhá a sněhové přeháňky se objeví i v nižších polohách. Nejvyšší teploty zpočátku dosáhnou na 1 až 4 °C, na horách -1 až +2 °C, během dne se bude ale postupně ochlazovat. Na horách v polohách nad 800 metrů má napadnout nová sněhová pokrývka.

V noci ze středy na čtvrtek 6. ledna k nám bude proudit studený vítr od severozápadu. V něm se do střední Evropy od západu rozšíří výběžek vyššího tlaku.

Ve čtvrtek 6. ledna bude počasí velmi podobné jako ve středu. Přes den bude zataženo a zpočátku se místy objeví sněhové přeháňky. Odpoledne bude oblačnosti ubývat. Nejvyšší teploty dosáhnou na 1 až 4 °C, na horách -3 až 0 °C.

V pátek 7. ledna se obloha vyjasní, oteplení ale nečekejte. Meteorologové hlásí skoro jasno až polojasno, jen ráno se objeví ojediněle mrznoucí mlhy nebo nízká oblačnost. Během odpoledne se bude obloha opět postupně zatahovat a večer místy přijde sněžení nebo sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou na -3 až -7 °C, nejvyšší denní se vyšplhají na -1 až +3 °C.

 

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT