Zázrak ze Západu: FC Viktoria Plzeň odhalí v novém seriálu O2 TV úplně vše - VIDEO

17.03.2023 14:34     22.04.2023 19:57

Viktorka dnes představila žhavou novinku. Diváci se mohou těšit na nevšední pohled do zákulisí klubu, který se stal mistrem ligy a dostal se do prestižní Ligy mistrů UEFA. Režisér Petr Větrovský totiž natočil o Viktorce dokumentární seriál.

fcvp Zazrak Ze Zapadu_QAP2

Dokument nahlédne zcela výjimečným způsobem pod pokličku fotbalového klubu FC Viktoria Plzeň. Režie dokumentu s názvem Zázrak ze Západu se ujal Petr Větrovský, který má za sebou úspěšný film Jan Koller – Příběh obyčejného kluka nebo také celovečerní snímek Attila.

Zázrak ze Západu má celkem šest dílů, které vtáhnou diváky do roku 2022, kdy se výběr trenéra Michala Bílka stal ligovým mistrem a následně se probojoval až do milionářské Ligy mistrů UEFA. Fanoušci se mohou těšit na jedinečné záběry ze zákulisí, emotivní rozhovory, napětí, vášeň a všechny podstatné mezníky ze slavné epizody plzeňské historie.

Nenechte se mýlit. Série zdaleka není určená jen pro fanoušky tohoto týmu. Premiéra prvního dílu bude na stanici O2 TV Sport 24. dubna v 19 hodin. “Diváci se opravdu nudit nebudou. Uvidí něco, co nikdy neviděli. Není to dokument jen pro fanoušky Plzně. Zaujme to každého, kdo má alespoň trochu rád sport,” řekl režisér seriálu Petr Větrovský.

V dokumentární sérii nebudou chybět unikátní záběry z kabiny, emotivní proslovy i upřímné zpovědi plzeňského šéfa Adolfa Šádka. Upřímnost je dle režiséra seriálu pro dokument stěžejní. “Jedna z nejhodnotnějších věcí na tomto dokumentu je, že k tomu FC Viktoria Plzeň přistoupila otevřeně. Řekli opravdu všechno. Kdybych měl někoho vyzdvihnout, je to Adolf Šádek. Pro dokument se zcela otevřel. Upřímnost a opravdovost je pro dokumentární sérii to nejdůležitější,” řekl režisér seriálu Zázrak ze Západu.

Adolf Šádek nebyl v prvních momentech z nápadu natočit o Viktorii dokument zrovna nadšený. “Nedokázal jsem si zprvu představit, že natáčení dokumentu půjde skloubit s Ligou mistrů a náročným programem, který jsme měli. Po dlouhých diskuzích jsme do toho šli a jsem za to opravdu rád. Je to naprosto unikátní věc,” okomentoval seriál Adolf Šádek. “Je škoda, že některé věci, které jsem na kameru do dokumentu řekl, nejdou vzít zpět,” dodal se smíchem generální ředitel Viktorie.

Podívejte se na VIDEO:

Foto QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24