Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

16.06.2024 14:15

Tragická nehoda zastavila provoz na dálnici, na D5 zemřel motorkář

Nehoda se stala dopoledne u Loděnice ne Berounsku ve směru na Prahu

Do plzeňské ZOO se po letech vrátily pumy! FOTO

05.11.2015 11:33

Po dlouhých letech jsou v plzeňské ZOO opět pumy americké. V republice jde o jediné čistokrevné pumy. K vidění budou už příští týden.

FOTO_ZOO Plzeň (2)
FOTO_ZOO Plzeň (2)FOTO_ZOO Plzeň (1)

Plzeňská ZOO hlásí velký návrat jedněch z nejkrásnějších zvířat planety. Po letech budou v zoologické zahradě opět ki vidění pumy americké. Z Berlína do Plzně dorazila rovnou celá rodinka.

Po víceleté přestávce jsou v plzeňské ZOO opět pumy americké. "Trio čistokrevných pum dorazilo z Tierparku Berlín, jedná se o chovný pár Gary a Cheyenne a jejich dceru jménem Missoula. Jde o jediné čistokrevné pumy v současnosti v České republice. Tento poddruh chová v Evropě již pouze zoo v Mnichově. Nazývá se česky puma kanadská - Puma concolor missoulensis. Německy jako puma montanská," říká k nováčkům v plzeňské ZOO mluvčí zahrady Martin Vobruba.

Ve svých venkovních voliérách se rodinka objeví příští týden. Návštěvníci ZOO uvidí pumy po celkem dlouhé přestávce. "První pumy přijely do Plzně v roce 1959. Poprvé se tito takzvaní horští lvi rozmnožili v roce 1970, poslední mláďata přišla na svět v roce 1983. Chov druhé největší kočkovité šelmy Ameriky byl přerušen před 13 lety, poslední pár byli tehdy populární Čígo a Cindy. Všechny pumy chované zde v minulosti nebyly určeny k příslušnosti do některého poddruhu," dodává mluvčí zoologické zahrady.

Návštvěníci plzeňské ZOO už by v listopadu měli počítat s tím, že zahrada najela na mimosezónní otevírací dobu. Otevřeno je od 9 do 17 hodin. Zároveň ale platí také snížené vstupné oproti hlavní sezóně, dospělí zaplatí 90 korun, děti, studenti a důchodci jen 60 korun. Zlevněné je i rodinné vstupné, které je 270 korun.

FOTO: ZOO Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte