Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Co nabídne Plzeňská muzejní noc 2024? Připraven je bohatý program i vstup zdarma

28.05.2024 13:25

Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídne veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven je bohatý program a snížené vstupné či vstup zdarma.

28. října oslavy_QAP (7)

Letos se do Plzeňské muzejní noci zapojilo na 13 institucí a návštěvníci mohou zavítat na 20 zajímavých míst po celé Plzni. Návštěvníci se mohou těšit na výstavy, komentované prohlídky, workshopy, koncerty a představení.

V pátek 31. května 2024 se brány všech objektů Západočeského muzea v Plzni otevřenou v neobvyklých časech již po dvacáté.

Plzeňská muzejní noc odstartuje v 17 hodin před Studijní a vědeckou knihovnou Plzeňského kraje slavnostním zahájením nejen celého programu, ale také panelové výstavy připravené k sedmdesátiletému výročí založení Západočeské galerie v Plzni.

Letošní Muzejní noc bude již tradičně probíhat nejen v Západočeském muzeu v Plzni, ale také v řadě dalších kulturních organizací, a to v Západočeské galerii v Plzni, Pivovarském muzeum, Plzeňském historickém podzemí, Adolf Loos Plzeň, Galerii města Plzně, Galerii Jiřího Trnky, Unii výtvarných umělců Plzeň, Galerii Ladislava Sutnara , Fakultě umění a designu Ladislava Sutnara, Českém rozhlase Plzeň, Patton Memorial Pilsen, Muzeu rodiny Škodů a v Muzeu strašidel.

V hlavní budově Západočeského muzea v Plzni, Kopeckého sady 2, Plzeň, v Národopisném muzeu Plzeňska, nám. Republiky 13, Plzeň a v Muzeu církevního umění plzeňské diecéze, Františkánská 11, Plzeň se začíná v 19:00. V Muzeu loutek na náměstí Republiky 23, Plzeň už v 18:00.

Hlavní část programu se stejně jako v loňském roce odehraje v Semlerově rezidenci na Klatovské třídě. „Připravili jsme velmi pestrý program, který jsme zasadili do atmosféry třicátých let,“ vysvětluje Gabriela Darebná ze Západočeské galerie v Plzni a zároveň hlavní koordinátorka Plzeňské muzejní noci. „Kromě prohlídky historického interiéru s průvodci v dobovém oblečení se návštěvníci mohou těšit na přednášku Petra Domanického o historii Semlerovy rezidence a průběhu její rekonstrukce, koncert kapely Tuten Swing, tvůrčí dílny a hry,“ zve do Semlerovy rezidence Darebná.

Velkým lákadlem se určitě stane po rekonstrukci nově otevřené Národopisné muzeum Plzeňska, kde se vedle výstav a stálých expozic zájemci seznámí s domácí lidovou výrobou a zaposlouchat se pak mohou do folklorního vystoupení. Reportáž ze slavnostního otevření muzea naleznete ZDE.

V Muzeu loutek se zase usídlí draci a ti nejodvážnější návštěvníci mohou nahlédnout do dračího doupěte.

Detilní program naleznete ZDE.

Foto ilustrační QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství