Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Hasiči v Černicích a Doudlevcích se dočkají nových aut

08.04.2017 16:48

Plzeň plánuje obnovit vybavení dalších jednotek dobrovolných hasičů. Tentokrát přišla řada na hasiče v Černicích a Doudlevcích. Čtěte podrobnosti.

FOTO_QAP_CZ (2)

Celkem by město chtělo pořídit dvě auta, celkem za víc jak 4 a půl milionu. Teď bude usilovat o dotace, které by nákup částečně porkyly. Podání žádosti už schválila rada města. Od Ministerstva vnitra České republiky, konkrétně od generálního ředitelství Hasičského sboru České republiky by mohlo na každý z vozů přijít skoro půl milionu.

"Pořízením nového dopravního automobilu bude zajištěna technická vybavenost na zvládnutí mimořádných událostí, pro něž jsou jednotky sborů dobrovolných hasičů v Doudlevcích a Černicích předurčeny. Jde zejména o hašení požárů, ale i odvrácení následků živelních pohrom na území Plzně,“ uvedl ekonomický náměstek Pavel Kotas.

Město Plzeň obměňuje výbavu a techniku dobrovolných hasičů průběžně. "Město Plzeň se snaží postupně vybavovat jednotky sborů dobrovolných hasičů moderní technikou. Pro období 2015 až 2018 předpokládá nákup až osmi dopravních automobilů, letos pro sbor v Radobyčicích a v Červeném Hrádku, v roce 2018 právě pro sbor v Doudlevcích a v Černicích," dodává mluvčí města Eva Barborková.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství