Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vydejte se poznat léčivou sílu pramene Kloubovky – FOTKY

25.12.2021 10:13

Pramen, jehož léčivou sílu znají lidé odedávna, má blahodárné účinky zejména na klouby a pohybový aparát. Pro léčivou vodu si chodí nejen místí, ale její moc poznali i lidé z dalekého okolí.

Kloubovka v Kotouni_foto QAP (2)
Kloubovka v Kotouni_foto QAP (2)Kloubovka v Kotouni_foto QAP (3)Kloubovka v Kotouni_foto QAP (6)Kloubovka v Kotouni_foto QAP (7)Kloubovka v Kotouni_foto QAP (5)Kloubovka v Kotouni_foto QAP (8)Kloubovka v Kotouni_foto QAP (1)Kloubovka v Kotouni_foto QAP (9)Kloubovka v Kotouni_foto QAP (4)

Ke kapličce Kloubovka s pramenem léčivé vody se dostanete turisticky značenou cestou z obce Kotouň na jižním Plzeňsku. Na svoji cestu se můžete vydat například od stejnojmenné železniční zastávky. Zelené značení vás povede převážně lesem až k cíli. Ke kapličce se dá dojít také delší trasou z obce Oselce. Pokud na trase potkáváte lidi, kteří s sebou nesou neobvyklé množství PET lahví a jiných nádob, jdete správným směrem.

Kloubovka pramení na úbočí Bukového vrchu v lesích. Voda vám doma v PET lahvích vydrží týdny i měsíce v dobrém stavu. Ve formě obkladů napomáhá zejména v léčbě pohybového aparátu a kloubů, při pití pomáhá i při vnitřních potížích a k celkovému uklidnění organismu.

Podle zkušených lidových léčitelů se musí na nemocná místa pokládat obklad na dvacet minut, látka se nesmí nikdy používat dvakrát a někteří lidé obvazy po použití rovnou vyhazují. Lidé, kteří obklady praktikují pravidelně, potvrzují, že voda skutečně léčí, někteří při obkládání pociťují v místě pálení či štípání. Voda vyvěrá údajně z velké hloubky a její účinky jsou podle všeho založeny na mírné radioaktivitě.

Kaplička Panny Marie nesoucí název pramene byla postavena v roce 1929 místními občany a nachází se v ní několik děkovných desek. Pramen je pod kaplí vyveden potrubím do studánky.

Voda se v menším množství přidává také do koupele, která má být opět dvacetiminutová. Voda je i v parném létě stále ledová a i za největšího chladu při jejím pití netrnou zuby. Voda má skvělou chuť, káva uvařená z Kloubovky prý nemá konkurenci.

 

foto: QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství