Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.05.2024 13:58

Pozor! Dálnice D5 - 78.2km na trase Rozvadov - Praha dočasně uzavřena

Odstavený porouchaný kamion. Odklon na exitu89.

Václav Procházka: Do Plzně jsem se těšil

13.01.2012 13:51

Sedmadvacetiletý Václav Procházka se vrací po více než 4 letech do Plzně. Smlouvu podepsal na tři a půl roku. Jaké bylo přivítání v kabině a jak se cítí jako náhrada za Davida Bystroně?

vaclav_prochazka9 foto FCV
vaclav_prochazka9 foto FCVvaclav_prochazka foto FCVvaclav_prochazka foto FCV s Paclikem

V pátek 13. ledna se oficiáně zapojil do tréninku na Viktorce také staronový viktorián Václav Procházka. Jak byl přivítán v kabině? Co o sobě dál prozradil?

Jaké bylo přivítání v kabině?

"Tím, že většinu kluků tady z kabiny a vídám se s nimi i mimo fotbal, tak to bylo v pohodě. Ani Pavel Vrba nic neměl, normálně mě přivítal."

Proč ses rozhodl pro Plzeň?

"Plzeň mě už oslovila asi před rokem, ale bohužel to nevyšlo. Teď byla ta nabídka zase konkrétnější. Boleslav se rozhodovala, ale já chtěl do Plzně hned, těšil jsem se... byl jsem přeci jen dlouho v dresu Boleslavi. Těšil jsem se na tu partu i na ten fotbal, kterej se tady hraje. Ještě před rokem to bylo jiné, ne že bych nechtěl, ale v Boleslavi jsem byl spokojenej po celou dobu, co jsem tam byl. Šel jsem tam za poháry, tady se hrálo spíš o záchranu. Takže jsem šel za lepším. Plzni jsem ale fandil a moc jsem jim držel palce."

Pokud budeš tady na pozici stopera, jsi připraven?

"Už před tím jsem tady hrál stopera a hrál jsem ho i v Boleslavi. Myslim si, že stoper má trošku lehčí úlohu než defenzivní záložník. Ale zase se tam musí hlídat ta zadní vrátka. S trenérem jsem už mluvil, má různé varinaty jak na stopera tak na defenzivního záložníka."

Jsi vlastně univerzální hráč, je to vůbec výhoda?

"Možná jsem to někdy vnímal jako výhodu, ale když pak přijdou zranění a musíte zaskočit z místa, kde jste spokojenej, neni to příjemné. Ale v podstatě to beru jako výhodu."

Tlak v Plzni a Boleslavi - dá se to srovnat?

"Tak to zatim nemůžu říct... ale podle mne byl v Boleslavi tlak pořád, aby se hrálo o první příčky. A ten tlak je tady v Plzni, zvlášť teď, taky."

Jak se Ti líbí stadion?

"Stadion je krásnej, vždycky když jsem byl v Plzni tak jsem se tady byl podívat. Je to paráda a doufam, že evropská liga se tady bude hrát."Mluvil jsi s Martinem Fillem, chtěl něco vědět?

"Řekl jsemu, že tam bude mít určitě šanci se poprat o to, aby pravidelně hrál a to jsem mu taky řekl."

Václav Procházka nastoupí už v sobotu proti Vlašimi. "Je to univerzální hráč, který může hrát na kterémkoliv z defenzivních postů. I my jej budeme zkoušet na různých postech. A to jak na místě stopéra, krajního obránce, tak i defenzivního záložníka. Od jeho příchodu si slibujeme, že by měl zvýšit konkurenci na uvolněný post po Davidu Bystroňovi," vysvětluje trenér Vrba.

foto: Fc Viktoria Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT