Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policisté vypátrali druhého bezdomovce, který utekl z karanténního zařízení

05.08.2021 9:40

Ve středu dne 4. srpna policisté oddělení hlídkové služby vypátrali v Plzni na Borech 30letého muže ze severního Plzeňska, který utekl v březnu z karanténního zařízení. Hrozí mu trest za šíření nemoci až 8 let.

FOTO QAP_mrize

Letos v březnu utekli z karanténního zařízení v Plzni na Doubravce dva mladí bezdomovci ve věku 28 a 30 let. Jeden už byl obivněn z úmyslného šíření nakažlivé nemoci, po druhém policisté pátrali. Pali jsme zde.

Dne 19. března okolo 12. hodiny muž porušil izolaci ještě s druhým 28letým bezdomovcem a samovolně opustili speciální karanténní budovu v Plzni. Nyní jim hrozí až osmiletý trest.

"Po následném podání vysvětlení k uvedené záležitosti vyplynulo, že i když byl muž se svým zdravotním stavem obeznámen, přesto měl izolaci porušit. Dle jeho slov byl důvodem stesk po své partnerce, která byla tou dobou také v izolaci, ale v jiném karanténním zařízení v Plzni. Zřejmě si svůj počin muž rozmyslel a ještě se v den útěku vrátil zpět do karanténního zařízení. Tímto jednáním měl úmyslně šířit nakažlivou lidskou nemoc a takového jednání se dopustil za situace, kdy byl usnesením vlády České republiky vyhlášen na území České republiky nouzový stav," uvedla mluvčí policie Veronika Hokrová. 

Plzeňští kriminalisté 30letého muže ze severního Plzeňska obvinili ze spáchání zločinu šíření nakažlivé lidské nemoci a případem se dále zabývají. Za tento skutek mu v případě pravomocného odsouzení může hrozit až osmiletý trest odnětí svobody.  

 

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství