Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Z legendárního Bacardi u Košuteckého jezírka jsou už jen sutiny - FOTKY

08.11.2020 16:12

Oblast u Košuteckého jezírka v Plzni se mění. Chátrající budova kdysi známá jako Bacardi šla k zemi. A místo ní se chystá nový objekt. Podívejte se na aktuální fotky z demolice a vizualizaci nového objektu.

CG0A3502
CG0A3481CG0A3502bacardi jde k zemi foto umo plzen 1CG0A3505CG0A3508CG0A3472CG0A3468CG0A3471CG0A3489bacardi jde k zemi foto umo plzen 1_ bbacardi jde k zemi foto umo plzen 1_abacardi jde k zemi foto umo plzen 1_cbacardi jde k zemi foto umo plzen 1_dbacardi jde k zemi foto umo plzen 1_epaluba _Košutecké jezírko vizualizace 2paluba _Košutecké jezírko vizualizacepaluba vizualizace Košutecké jezírko

Objekt známý jako Bacardi chátral u Košuteckého jezírka už několik let. Jeho demolice již začala, v současné době zbyly z budovy už jen sutiny. Do konce listopadu by mělo vše zmizet. Na místě má vzniknout nový objekt, jeho vizualizaci už připravil Útvar koncepce a rozvoje města Plzně (podívejte se ve fotogalerii).

Bacardi bylo víceúčelovým objektem u velmi oblíbené oblasti Košutecké jezírko. Byl tu bar i posilovna, místo sloužilo pro tréninky boxerů. V budově, která byla postavena v 60. letech minulého století, byly i byty.

Někteří lidé si objekt pamatují ještě v jeho začátcích. "Mě sem brával tatínek ještě v kočárku. To tu ale ještě okolo nebyly ani paneláky," vzpomíná Plzeňan dívající se na sutiny, zatímco jeho manželka si fotí dnes již zbořenou ruinu. Sám už viděl i vizualice nového objektu. "No jo, ale to bude jen občerstvení. Ale my jsme se sem chodili bavit, tady se hrálo i divadlo. Je to škoda," sděluje muž s nostalgií v hlase. 

bacardi jde k zemi foto umo plzen 1_ b

V roce 2012 byl objekt uzavřen kvůli nevyhovujícímu technickému stavu a od té doby chátral. Budova byla již v havarijním stavu, vedení městského obvodu Plzeň 1 tedy rozhodlo o demolici. Ta má být dokončena do konce listopadu.

Místo Bacardi by tu měl vyrůst nový objekt, nazván je zatím PALUBA-JEZÍRKO. "Ještě v letošním roce by mělo být zadáno zpracování projektové dokumentace na výstavbu nového moderního objektu, který by opět sloužil pro možnost odpočinku a občerstvení všech návštěvníků parku, který se rozprostírá okolo Košuteckého jezírka. Útvar koncepce a rozvoje města Plzně již zpracoval návrh možného řešení výstavby nového objektu," uvedlo vedení MO Plzeň 1. Podle starostky obvodu Heleny Řežábové by měl být objekt typově podobný Pointu na Boleváku.

 

foto a vizualice: QAP.CZ, MO Plzeň 1

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství