Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Bazén Radbuza v Kozinově ulici nevypadá sice nejlépe, ale je plně funkční

19.04.2013 12:11

Městskému obvodu Plzeň 3 byla předána žádost o převzetí plaveckého areálu na Chodském náměstí. Pokud se tak stane, bude bazén  naplno využíván…

velka cena mesta plzne_radbuza_rijen2012 (2)

Jak vás QAP.CZ před několika dny informoval, plavecký bazén na Chodském náměstí v Plzni bude brzy měnit svého provozovatele. SK Radbuza nemá na další chod bazénu dostatek finančních prostředků. Během příštích dní se bude rozhodovat, zda bazén přejde do rukou Městského obvodu Plzeň 3.

„Důvodem je nemožnost zajistit z finančního hlediska chod plaveckého bazénu. Vlastními silami jsme schopni pokrýt zhruba dvě třetiny nákladů, provozní náklady však už přesahují naše možnosti. Jako nejpřijatelnější varianta řešení naší situace se nám v tuto chvíli jeví převzetí objektu centrálním městským obvodem, který se již nyní zásadně podílí na finančním krytí rozpočtu zařízení,“ vysvětlila Lenka Kohoutová, prezidentka občanského sdružení SK Radbuza Plzeň.

Žádostí SK Radbuza se minulý týden zabývala rada Městského obvodu Plzeň 3, která o posudek požádala i Ing. arch. Pavla Němečka. „Špatný vzhled objektu nemá žádný podíl na funkčnosti. Budova i zařízení plaveckého bazénu je plně funkční, ačkoli zastaralé,“ uvedl architekt Němeček.

Návrh o převzetí bazénu musí projít také schválením Zastupitelstvem MO Plzeň 3 a Zastupitelstem města Plzně.

„Sportovní klub by i po převzetí objektu dál zajišťoval provozování areálu v plném rozsahu, včetně výuky mateřských škol a služeb pro veřejnost. Navíc je i několik dalších možností, jak budovu rozšířit, případně využít její prostory pro další účely,“ nastínil starosta Městského obvodu Plzeň 3 Jiří Strobach.  

V momentu převzetí bude chtít obvod nabídnout větší prostory pro výuku plavání všem dětem z mateřských a základních škol, které se nacházejí na území Trojky. Výhody by měli také senioři, kteří by v méně využívané časy mohli navštěvovat bazén za symbolické vstupné.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
PK právník pracovní místo
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT