QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hasiči Plzeňského kraje se kvůli počasí ani o svátcích nezastavili – FOTKY

27.12.2023 9:41

V rámci celé republiky zaznamenala většina hasičů nárůst výjezdů v souvislosti s počasím. Hasiči Plzeňského kraje měli na Štědrý den plné ruce práce. Počasí se naštěstí lehce umoudřilo a tak uplynulé sváteční dny klesl počet zásahů.

shrnutí PK_271223_HZSPK (2)
shrnutí PK_271223_HZSPK (2)shrnutí PK_271223_HZSPK (1)

Na Štědrý den řešili hasiči Plzeňského kraje 111 událostí. Psali jsme ZDE. V pondělí 25. úterý a 26. prosince se počasí v Plzeňském kraji trochu umoudřilo. Hasičům výrazně klesl počet zásahů.

„Za oba dny jich bylo zhruba sedmdesát. Stále převládalo odstraňování stromů, či čerpání vody. Dopravní nehody byly jen dvě a vyžádaly si jedno zranění. Požáry byly také dva, beze škody a bez zranění. Hořel jen odpad,“ uvedl mluvčí hasičů.

Po velmi srážkovém týdnu, kdy na mnohých stanicích byly naměřené rekordní úhrny srážek se situace pozvolná uklidňuje, psali jsme ZDE. Voda v řekách začala stoupat den před Štědrým dnem, pro celý kraj platila výstraha tzv. povodňová pohotovost.

„Toky v povodí Berounky, horní Vltavy, Odry a levostranné přítoky Moravy jsou bezproblémové. Uklidnila se i situace v povodí Ohře nad VD Nechranice,“ uvedl Český hydrometeorologický ústav.

Následující dny budou teplé. „V přílivu teplého vzduchu od jihozápadu nás v následujících dnech očekávají nadprůměrné teploty. Ty dnešní na některých místech dosáhnou až 8 °C, a až do konce tohoto týdne se maxima budou udržovat většinou od 6 do 11 °C,“ uvádí meteorologové. „Zpočátku se očekává místy i zmenšená oblačnost a jen ojediněle dešťové srážky, postupně začne oblačnosti a srážek přibývat a od středních poloh se objeví i sněhové vločky.“

V závěru roku by se dle meteorologů měl zesilovat vítr a na začátku příštího roku se mírně ochladit.

Foto HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT