QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hladiny řek v Plzeňském kraji klesají, v Dobřanech je poničená lávka - AKTUÁLNÍ FOTKY

26.12.2023 15:18

V celém Plzeňském kraji už se stav vody dostává pomalu do normálu. Někde jsou ještě řeky vylité, ale hladina řek už klesá.

Úhlava Plzeň Hradiště foto QAP (9) Úhlava Plzeň Hradiště foto QAP (9)
Úhlava Plzeň Hradiště foto QAP (9)Radbuza Plzeň Doudevce foto QAP (1)Radbuza Plzeň Doudevce foto QAP (2)Radbuza Plzeň Doudevce foto QAP (3)Radbuza Plzeň Doudevce foto QAP (4)Radbuza Plzeň Doudevce foto QAP (5)Radbuza Plzeň Doudevce foto QAP (6)Radbuza Plzeň Doudevce foto QAP (7)Radbuza Plzeň Doudevce foto QAP (8)Radbuza Plzeň Doudevce foto QAP (9)Radbuza Plzeň Doudevce foto QAP (10)Radbuza Plzeň Doudevce foto QAP (11)Radbuza Plzeň Doudevce foto QAP (12)Radbuza Plzeň Doudevce foto QAP (13)Radbuza Plzeň Doudevce foto QAP (14)Úhlava Plzeň Hradiště foto QAP (2)Úhlava Plzeň Hradiště foto QAP (1)Úhlava Plzeň Hradiště foto QAP (3)Úhlava Plzeň Hradiště foto QAP (4)Úhlava Plzeň Hradiště foto QAP (5)Úhlava Plzeň Hradiště foto QAP (7)Úhlava Plzeň Hradiště foto QAP (6)Úhlava Plzeň Hradiště foto QAP (10)Úhlava Plzeň Hradiště foto QAP (9)lavka v dobranech foto hasiči Dobřany

Voda v řekách začala stoupat den před Štědrým dnem, pro celý kraj platila výstraha tzv. povodňová pohotovost. Vyhlášen byl 2. stupeň povodňové aktivity. Ještě před Štědrým dnem měly zvýšenou hladinu v regionu řeky Otava v Sušici a také Radbuza v Tasnovicích. Na Štědrý den se dostala na 2. stupeň povodňové aktivity řeka Radbuza ve Staňkově.

I hladiny  dalších řek v regionu vystoupaly průběžně na první, místy i druhý stupeň povodňové aktivity. Problémy byly v Dobřanech, kde voda zanechala následky v podobě poničené lávky pro pěší. Na druhém stupni byla Mže ve Stříbře.

V Plzeňském kraji už výstraha neplatí, problémy jsou ale nadále v dalších částech České republiky. Aktuálně je nejhorší situace ve Středočeském kraji, dále v Královéhradeckém a Ústeckém kraji. Tady platí dokonce 3. stupeň povodňové aktivity, tedy povodňové ohrožení.

 

Foto: QAP.cz, lávka Dobřany - fcb Hasiči Dobřany

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT