QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Na šumavském Špičáku se lyžuje bez front, otevírá se i areál pro děti

18.01.2024 11:21

O dva kilometry delší oproti minulému týdnu už jsou sjezdovky, na nichž se bude lyžovat o tomto víkendu, na šumavském Špičáku. Pomohl k tomu v minulých dnech vydatný mráz, díky němuž se mohlo trvale zasněžovat i 10 cm přírodního sněhu, který v souhrnu napadl.

FOTO_Facebook Špičák (3)

„Celkem už nabízíme 6,5 kilometru sjezdovek. V celé délce se lyžuje na jedničce Turistické, dvojce U zalomeného, trojce Slalomové i pětce Spodní Šanci. Znovu otvíráme areál pro děti a začátečníky pod hotelem Sirotek,“ říká k čerstvým novinkám Jan Kasík, vedoucí střediska služeb Ski&Bike Špičák. Mimo jiné je k dispozici i sjezdovka od hlavního parkoviště a dětské hřiště u chaty Blaženka.

Na Špičáku je rušno, míří sem mnoho lidí, dle mluvčího areálu Ski&Bike Špičák však fronty na vleky nejsou. „Návštěvnost minulého víkendu byla zatím nejvyšší v této zimní sezoně, když tady v sobotu 13. ledna i neděli 14. ledna každý den lyžovalo 1600 lidí a absolutně bez front,“ říká Karel Samec s tím, že během pracovních dnů tohoto týdne (od pondělí do středy) byla průměrná návštěva cca 600 lyžařů za den.

V sobotu 20. ledna se v areálu objeví pódium pod širým nebem a v rámci velké Snow Party, jejímž hlavním pořadatelem je Špičák Gastro (provozovatel restaurací v areálu včetně nové U Lanovky). Zhruba od 12 hodin postupně vystoupí řada mj. rapových kapel a DJ.

Pozor! S námi můžete lyžovat v největším lyžařském areálu Špičák na Šumavě zadarmo. Stačí odpovědět na jednoduchou otázku a jste ve hře o celodenní skipas na Špičák. Více informací je ZDE.

Foto ilustrační Ski&Bike Špičák

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24