QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

S lednem přichází i změny na některých linkách plzeňské MHD

30.12.2023 13:09

S novým rokem dojde ke změnám v provozu MHD v Plzni. Změny se dotknou některých autobusových, trolejbusových i tramvajových linek.

tramvaj 1 Slovany_ilustrační_QAP

Ke změnám dojde ve středu 3. ledna 2024, od tohoto dne bude na tramvajové lince číslo 1 povolena přeprava běžných jízdních kol a koloběžek i v pracovních dnech (nevztahuje se na elektrokola a elektrokoloběžky).

Změna se dotkne i trolejbusu č. 11. Od 3. 1. 2024 dochází v pracovní dny k rozšíření provozu linky 11 o spoje v 7:10 hod. ze zastávky „CAN Husova“ do Malesic a v 7:30 hod. z Malesic do zastávky „Hlavní nádraží“.

Nejvíc změn čeká na autobusové linky:

Linka 22

Na lince bude zaveden celodenní provoz, v pracovní dny dopoledne bude v intervalu 60 minut zajišťovat spojení v úseku Škoda VIII. brána – Jasmínová.

Nově budou vybrané spoje v přepravních špičkách zajišťovat obsluhu zastávky U Přivaděče ve stejnojmenné ulici.

Bude zrušen spoj do zastávky Chválenické z důvodu minimálního využití cestujícími.

Linka 31

Na základě požadavku objednavatele SVSmP bude na lince přidán jeden pár spojů kolem 6. hodiny ranní (odjezd v 6:00 ze Slovan a v 6:05 z Hradiště).

Linka 51

Na základě požadavku objednavatele města Starý Plzence, budou současné dva spoje (jeden v pracovní dny a jeden o víkendu) ukončené v Koterově, prodlouženy do Starého Plzence (bez závleku do Sedlce). Jedná se o spoj v pracovní dny s odjezdem v 18:45 ze Slovan a o spoj víkendového provozu s odjezdem ve 12:45.

Linka 58

Od 3. 1. 2024 bude linka 58 obsluhovat novou zastávku Třemošná, Pod Luhovou.

Pozor, od 1. ledna dojde také ke zdražení jízdného a pokut.

Více informací jsme psali ZDE.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT