Zbyla vám ještě jablka ze zahrady? Vyzkoušejte tyto lahodné kroužky v listovém těstě

11.12.2022 16:21

Proč by se měl štrůdl péct pořád jako závin? Proč neudělat něco trochu jiného? Zbyla vám ještě jablka ze zahrady? Můžete připravit jablečné kroužky v proužcích listového těsta a bude to zase o něco zajímavější. 

jablečné kroužky_Andrea Motlíková (5)

Přinášíme recept od foodblogerky na takové jablečné jednohubky do ruky. Můžete je třeba posypat nasekanými ořechy. Fantazii se meze nekladou.

Na přípravu budete potřebovat:

1 balení listového těsta (pokud koupíte již rozválené, budete mít o práci méně)

5 středně velkých jablek

1 vejce na potření

cukr (moučkový, pokud budete chtít přisladit jablka, třtinový, pokud budete posypávat těsto)

mletá skořice

Postup přípravy receptu:

Jablka oloupejte a nakrájejte na plátky min. 1 cm vysoké. Vykrájejte jádřince pomocí nějakého šikovného kulatého vykrajovátka, otvor by měl být min. 1,5 cm široký, abyste mohli těsto dobře prostrkovat a obmotávat kolem kroužku. Jablka posypte zlehka skořicí, kdo chce může i moučkovým cukrem.

Vyválené listové těsto nenechávejte dlouho při pokojové teplotě, aby se vám nelepilo a dobře se s ním pracovalo. Nakrájejte podélně při delší straně na proužky asi 1 cm široké. Kroužky jablek postupně obtáčejte proužky těsta, konce vždy nechte na spodní straně, kterou je pokládejte na plech vyložený pečícím papírem. Nakonec potřete rozšlehaným vejcem, posypte skořicí a cukrem.

Pečte při 190 °C asi 20-25 minut dozlatova.

Více receptů najdete na V kuchyni vždy otevřeno.

foto a recept Andrea Motlíková

 
SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT