Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 18:21

Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY

Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.

Špičák hlásí 40 cm sněhu. Na Spodní Šanci bude otevřen měřený slalom

11.01.2024 9:41

Sjezdovky na Špičáku jsou zpět v zimní kondici, slunce a příjemný mráz. V pátek navíc bude letos poprvé otevřena trať měřeného slalomu. Je čas vyrazit na Špičák.

spicak zasnezuje

Zima ukázala vlekařům poprvé v roce 2024 vlídnější tvář. I když nesněžilo, mrazy umožnily technické zasněžování. Před nastávajícím víkendem jsou tak sjezdovky na šumavském Špičáku zpátky v zimní kondici. Aktuálně tu lyžaři mají k dispozici 4,5 kilometrů tratí.

"Na otevřených sjezdovkách máme v průměru 40 cm sněhu, jsou vymrzlé a pěkně utažené, takže se na nich dobře lyžuje prakticky celý den. Od pátku 12. ledna ještě otevřeme oblíbený měřený slalom na Spodní Šanci,“ říká k aktuálním podmínkám Jan Kasík, vedoucí střediska služeb Ski&Bike Špičák.

Spodní Šance pak taky každý pátek, sobotu a ve středu nabízí od 18,30 hodin večerní lyžování.

Aktuálně se ve Ski&Bike Špičák lyžuje na horních úsecích sjezdovky číslo jedna Turistická, číslo dvě U Zalomeného s přejezdem zpět na jedničku a číslo tři Slalomová. V dolních pasážích se přejede na dvojku U Zalomeného, po níž se sjíždí k lanovce. Dále na Spodní Šancí, kde je nově otevřena trať měřeného slalomu, na sjezdovce k hlavnímu parkovišti a dětském hřišti před chatou Blaženka.

Po celý tento týden se lyžovalo bez jakýchkoli front nebo čekání na vleky.

Chcete vyhrát celodenní skipas na Špičák? Soutěžte s QAPem ZDE.

Foto ilustrační Ski&Bike Špičák

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství