QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Špičák hlásí 40 cm sněhu. Na Spodní Šanci bude otevřen měřený slalom

11.01.2024 9:41

Sjezdovky na Špičáku jsou zpět v zimní kondici, slunce a příjemný mráz. V pátek navíc bude letos poprvé otevřena trať měřeného slalomu. Je čas vyrazit na Špičák.

spicak zasnezuje

Zima ukázala vlekařům poprvé v roce 2024 vlídnější tvář. I když nesněžilo, mrazy umožnily technické zasněžování. Před nastávajícím víkendem jsou tak sjezdovky na šumavském Špičáku zpátky v zimní kondici. Aktuálně tu lyžaři mají k dispozici 4,5 kilometrů tratí.

"Na otevřených sjezdovkách máme v průměru 40 cm sněhu, jsou vymrzlé a pěkně utažené, takže se na nich dobře lyžuje prakticky celý den. Od pátku 12. ledna ještě otevřeme oblíbený měřený slalom na Spodní Šanci,“ říká k aktuálním podmínkám Jan Kasík, vedoucí střediska služeb Ski&Bike Špičák.

Spodní Šance pak taky každý pátek, sobotu a ve středu nabízí od 18,30 hodin večerní lyžování.

Aktuálně se ve Ski&Bike Špičák lyžuje na horních úsecích sjezdovky číslo jedna Turistická, číslo dvě U Zalomeného s přejezdem zpět na jedničku a číslo tři Slalomová. V dolních pasážích se přejede na dvojku U Zalomeného, po níž se sjíždí k lanovce. Dále na Spodní Šancí, kde je nově otevřena trať měřeného slalomu, na sjezdovce k hlavnímu parkovišti a dětském hřišti před chatou Blaženka.

Po celý tento týden se lyžovalo bez jakýchkoli front nebo čekání na vleky.

Chcete vyhrát celodenní skipas na Špičák? Soutěžte s QAPem ZDE.

Foto ilustrační Ski&Bike Špičák

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT