Kam vyrazit za zábavou první prosincový víkend? Přinášíme tipy!

01.12.2023 8:10

První prosincový víkend je za dveřmi. Nevíte co podniknout? Přinášíme oblíbené tipy na víkend pro Plzeň a Plzeňský kraj.

doubravka Vanoce _sochy_QAP (24)

Plzeňská Doubravka zve v sobotu 2. prosince od 18 hodin na rozsvícení vánočního stromku. Zajímavým zpestřením bude vyřezávání ledové sochy a ledový betlém. Více informací naleznete ZDE.

O víkendu se rozsvítí také stromeček na náměstí Republiky v Plzni a v dalších městech Plzeňského kraje, přehled naleznete v článku ZDE.

Adventní trhy jsou nejoblíbenějšími trhy v centru Plzně. Potrvají až do 23. prosince. Stánky s vánočním zbožím, vůně svařáku a vánočního punče, ohrádka s oslíkem a zvířátky, ponocný, program na podiu...tak každoročně vypadají trhy na náměstí Republiky. Detailní program naleznete ZDE.

Vydat se můžete také na plzeňský Krkavec. V sobotu 2. prosince zde proběhne čertovské odpoledne. Na děti budou čekat čerti se svou čertovskou dílničkou, připraven je i pohádkový kvíz. Jaké další akce na Krkavci během adventu plánují? Naleznete ZDE.

Mikuláš s čertem a andělem bude k vidění na několika akcích v Plzeňském kraji. Přehled naleznete v článku ZDE.

Vyrazit můžete i do DEPO2015 na Plzeň Design. Tradiční podzimní akce proběhne opět o prvním prosincovém víkendu, kdy návštěvníkům kromě pestrého tržiště prodejců z celých Čech pod hlavičkou MINT Market nabídnou opět také prodejní stánky Cechu nakladatelů pod značkou BookFest a hlavně unikátní Pop-up prodejní galerii umění a další doprovodný program, který se tentokrát bude točit kolem umění. Více jsme psali ZDE.

Pokud chcete pořídit stromeček, vyrazte na výlet k rybníku Košinář. Tam totiž v areálu sádek zahájí v sobotu 2. prosince SVSMP tradiční prodej vánočních stromků z městských lesů. Naváže na něj prodej ryb určených na štědrovečerní stůl. Více jsme psali ZDE.

V sobotu 2. prosince se uskuteční v Černicích benefiční koncert ve prospěch aktivit plzeňského Hospice sv. Lazara. Koncert, na němž bez nároku na honorář vystoupí klavírista Matěj Műller a Vokální hornobřízský sbor, se bude konat od 19 hodin v místním Lidovém domě.

První prosincovou sobotu můžete využít mimořádnou příležitost a navštívit prostory bývalého františkánského kláštera v adventním čase, kdy je Muzeum církevního umění plzeňské diecéze, které v prostorách kláštera sídlí, pro návštěvníky obvykle uzavřeno. Začátek ve 14 hodin. Kromě samotné prohlídky kláštera a stálé expozice Muzeum loutek v Plzni připravilo tři různě zaměřené adventní dílny, do kterých se může zapojit každý bez rozdílu věku.

Nezapomeňte, že první prosincovou neděli vyjede z depa oblíbená vánoční tramvaj Plzeňských městských dopravních podniků (PMDP). Plzeňané se mohou těšit hned na dvě novinky a na nedělní speciální jízdu. Detailně jsme informovali ZDE.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT