Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Studentka ZČU Marie Horáčková se stala historicky první českou mistryní světa v lukostřelbě

08.08.2023 11:21

Úřadující mistryní světa v lukostřelbě se o uplynulém víkendu stala Marie Horáčková, studentka Fakulty pedagogické ZČU. Stala se tak první ženou z České republiky, která se tímto titulem může pyšnit.

Marie Horáčková_mistr světa lukostřelba_zdroj ZČU

Studentka Fakulty pedagogické Západočeské univerzity v Plzni Marie Horáčková v neděli 6. srpna nadchla nejen českou sportovní obec. Několikanásobná česká mistryně v terénní i terčové lukostřelbě je po lukostřeleckém šampionátu v Berlíně také mistryní světa.

„Titul získala díky suverénnímu postupu celou soutěží a po závěrečné porážce Mexičanky Alejandry Valenciaové, už při vstupu do finále však měla díky senzačním výkonům jistou účast na Letních olympijských hrách v Paříži 2024,“ pochlubila se úspěchem své studentky Západočeská univerzita v Plzni.

Úspěch Marie Horáčkové okomentoval i Tomáš Morávek, radní města Plzně pro oblast podpory sportu, mládeže a tělovýchovy. „Marie získala pro Českou Republiku po 85 letech vítězství na mistrovství světa. V Plzni žije, v Plzni studuje a v Plzni trénuje a daří se jí tu skvěle. Takto úspěšné lukostřelce máme v Plzni. Jsme na vás pyšní a držíme vám palce.“

Marie Horáčková navázala na našeho dosud jediného zlatého medailistu Františka Hadaše, který triumfoval v roce 1938 v Londýně, a stala se tak vůbec první českou mistryní - držitelkou světového šampionského titulu v individuální soutěži.

Olympiáda v Paříži se bude konat od 26. července do 11. srpna 2024. Pro Marii Horáčkovou bude už druhá, Českou republiku totiž reprezentovala i v roce 2021 na hrách v Tokiu.

„Gratulujeme k velkému úspěchu a děkujeme za skvělou reprezentaci České republiky i Západočeské univerzity v Plzni,“ uvedla univerzita.

Foto World Archery zdroj ZČU

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT