Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Vydejte se pro Betlémské světlo k poustevníkovi na Lochotín

22.12.2023 10:45

Lochotínský poustevník slaví 10. narozeniny a opět rozdává Betlémské světlo.

postevník Lochota_2023_QAP (2)

Je tomu už 10 od návratu a přivítání sádrového poustevníka Lochoty v jeskyni v Lochotínském parku v Plzni. Přivítala ho tehdy svou básní samotná první dáma plzeňské poezie Hana Gerzanicová. Sochu, jejíž obnovu iniciovala neformální skupina Maják Plzně, vytvořily tehdejší studentky oboru Prostorový design a sochařství SUPŠ a ZUŠ Zámeček.

„Autorkou návrhu byla Ivana Švelchová, dále spolupracovaly Linda Hauerová a Kateřina Olejníková, pod vedením učitelů - otce a syna, Jaroslavů Šindelářových. Později poustevníka doplnila i dvě dřevěná zvířátka z dílny výtvarníka a řezbáře Vojtěcha Hurty,“ připomíná neformální skupina Maják Plzně.

I v letošním roce se bude u poustevníka rozdávat Betlémské světlo. Opět ho zajistí skauti ve spolupráci s Majákem Plzně.

„Přijďte si v sobotu 23. prosince 2023 od 15 do 17 hodin pro světlo Vánoc přímo k poustevníkovi do Lochotínského parku. Nezapomeňte si vzít vlastní lucerny či svíčky. Těšíme se na setkání,“ zvou organizátoři akce.

K poustevníkovi se dostanete ze stanice tramvaje č. 4 - Zoologická zahrada.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT