Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Falešná pracovnice finančního úřadu vydírala ženy zbouráním jejich domu

05.06.2024 8:10

Kriminalisté z územního odboru Plzeň – venkov zahájili trestní stíhání 39 leté ženy jako obviněné ze spáchání přečinu vydírání.

IMG_1130

Žena se vydávala za pracovnici finančního úřadu, snažila se z poškozených vylákat přes 50 tisíc korun, a to pod pohrůžkou zbourání jejich domu. 

Obviněná žena měla 27. května v podvečerních hodinách telefonicky kontaktovat poškozené ženy (39 a 67 let), kdy se představila jako pracovnice finančního úřadu a požadovala zaplatit daň z jejich nemovitosti.

"Poškozeným uvedla, že chce 4 tisíce korun, jako zálohu na daň jinak jejich dům bude zbourán. Při telefonátu se domluvily na předání finanční hotovosti. K tomu došlo ještě téhož dne ve večerních hodinách v Blovicích," uvedla mluvčí policie Eva Červenková.

Hned druhý den ráno se poškozeným ženám opět telefonicky ozvala obviněná a již požadovala částku 50 tisíc korun na doplacení daně. Poškozené ženy již neměly finanční prostředky, a proto jim obviněná řekla, ať si zřídí půjčku v bance.

"Ženy si šly vyřídit půjčku na pobočku a zde je pracovnice upozornila, že takto finanční úřad s klienty nejedná a zřejmě jde o podvod. Poškozené tedy zamířily na policejní služebnu celou věc oznámit," řekla policejní mluvčí s tím, že při druhé smluvené schůzce, kde mělo dojít k předání dalších peněz, podezřelou ženu policisté zadrželi.

V případě prokázání viny a pravomocného rozsudku až čtyři léta odnětí svobody.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství