Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 18:21

Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY

Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.

BAHNA 2022 jsou za rohem! Očekává se až 50 tisíc návštěvníků!

22.06.2022 14:00

Den pozemního vojska, všeobecně známý pod názvem BAHNA 2022, se bude konat 25. června. Na co se návštěvníci mohou těšit a jak se na akci dostat? Naleznete v článku.

BAHNA_ilustračka_BAHNA

Jedna z největších prezentací Armády České republiky je velmi vyhledávanou událostí. U Strašic, v prostoru vojenského cvičiště, se koná každoročně od roku 1990. V sobotu 25. června od 9 hodin čeká na zájemce bohatý program plný vojenské techniky a praktických ukázek.

„Armáda České republiky se představí v plné parádě a se všemi součástmi. Věříme, že si akci s námi užijete a prozradíme, že letos z vcelku pochopitelných důvodů nebude účast zahraničních armád, což jistě každý pochopí. Drobnou náhradou by mohlo být představení bojového vozidla Zetor - Gerlach jak ve statických ukázkách, tak v pohybu,“ uvedli organizátoři.

Cílem události je ukázat veřejnosti vojenskou techniku, demonstrovat profesní připravenost příslušníků armády. Na návštěvníky kromě nejmodernější technologie čekají i historická vozidla, výsadky, ukázky vystoupení Československých legií z první světové války a mnoho dalšího.

ČSAD vypraví několik speciálních autobusů, některé se budou po celý den kyvadlově točit. „Očekává se návštěvnost kolem 50 tisíc lidí. Jsme připraveni akci dopravně zvládnout, a přispět tak k jejímu hladkému průběhu,“ sdělil ředitel divize ČSAD Václav Königsmark.

Linka 440380 pojede na trase Plzeň – Rokycany – Dobřív - Strašice, Vojenský Újezd Brdy. Pro dopravu z Plzně je vhodné využít spoje v 6:20, 7:05, 7:35, 8:05 a 8:35 hodin z Centrálního autobusového nádraží ze stanoviště číslo 8. Zpět do Plzně pojedou spoje po skončení akce v 17:10, 17:20, 17:40, 18:00 a 18:10.

Linka 470390 pojede po trase Radnice - Lhota pod Radčem – Mýty - Strašice, Vojenský Újezd Brdy. Další tři páry zvláštních spojů pojedou přímo z Rokycan a zpět do Rokycan a budou navazovat na vlaky od Prahy a na Prahu. Na linkách platí zvláštní ceník jízdného, který nabízí jednosměrné jízdenky v ceně 20 Kč ze Strašic či Dobřívi na Bahna nebo opačně.

Program začne v 9 hodin, kdy akci zahájí exhibičním vystoupením Posádkové velitelství Praha, v 11:30 proběhne kombinovaná ukázka Policie ČR a Vězeňské služby ČR. Po 12. hodině čekají na návštěvníky ukázky vojenských strojů, například střední tank T72M1 nebo obojživelný BVP-2.

Detailní program a jízdní řády naleznete zde.

 

foto ilustrační bahna.eu

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství