QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Český slavík 2010 má vítěze

27.11.2010 21:05     27.11.2010 22:25

Anketa Český slavík 2010, jejíž vyhlášení bylo na programu v sobotu 27. listopadu, má své vítěze. Třicátého šestého Slavíka si odnesl Karel Gott, třináctého Lucie Bílá, skupinou roku se stal Kabát.

Anketa Český slavík 2010 má své vítěze! Ani letošní ročník nepřinesl mnoho změn.

V ženské kategorii se nekonalo žádné překvapení, Lucie Bílá si odnesla svého třináctého slavíka. Za ní skončila Vondráčková a Farna.

Nejlepší skupina si pro cenu nepřišla...
Nejlepší skupinu přišel vyhlásit Zlatý slavík z roku 1982 Meky Žbirka. "Vím, v čem je výhoda skupiny, když má jednoho člena," vtipkuje Meky a dodává: "Že se nemůže rozpadnout." Místo Pepy Vojtka a ostatních členů Kabátu si cenu převzal Vladimír Kočandrle a upozornil, že Kabáti pracují na vánoční desce a potřebují tudíž využít každou minutu.

Na druhém místě skončili Chinaski, kteří v přímém přenosu předvedli i svou novinkovou píseň Kérka. Na třetím místě je nováček - skupina Nightwork.

Zpěvákem roku opět božský Karel...

Kategorii nejlepší zpěvák přišla vyhlásit operní pěvkyně Eva Urbanová, která byla ale tentokráte tak trochu bez hlasu. "Jela jsem s Karlem Gottem turné a takto to dopadlo," okomentovala Urbanová svou indispozici.
36. zlatého slavíka v mužské kategorii si odnesl Karel Gott. "Rád bych z tohoto místa poděkoval především všem, kteří mě i tentokrát volili. Ukázalo se, že jsou u nás ještě oblasti, kde si lidé změny nepřejí," říká Gott po převzetí Slavíka a publikum se směje a tleská. "Jsem rád, že moje voličská základna je stálá," pokračuje Gott a přirovnává Urbanovou ke koaliční partnerce a ostatní nominované zpěváky označuje konstruktivní skvělou opozicí.

Vyhlášen byl i objev roku a absolutní slavík

Na objev roku byla nominována Markéta Konvičková a Jan Bendig. Cenu si nakonec odnesla Markéta Konvičková.

Absolutní slavíkem se stala výherkyně kategorie Zpěvačka roku, tedy Lucie Bílá.

Výsledky ankety Zlatý Slavík 2010

Kategorie ženy:

1. místo Lucie Bílá

2. místo Lucie Vondráčková

3. místo Ewa Farna

Slavíka bez hranic si odnáší slovenská kapela No Name.

Kategorie skupina:

1. místo Kabát

2. místo Chinaski

3. místo Nigthtwork

Zpěvák roku:

1. místo Karel Gott

2. místo Petr Kolář

3. místo Vojta Dyk

Objev roku:
Markéta Konvičková

Absolutní slavík:

Lucie Bílá

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy