Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Domažlice se ponoří do vánoční atmosféry! Chybět nebude ani ponocný

11.12.2018 13:52

Domažlice už v tomto týdnu ovládne vánoční atmosféra naplno. Odstartují vánoční trhy, také letos bude centrem procházet ponocný a chybět nebude ani hudba u stromečku.

VP14

Vánoční trhy v Domažlicích zahájí v pátek, už v pátek 14. prosince se ale začnou na náměstí stavět a stím dojde i na dopravní omezení. Na sobotu je nachystaná tradiční zabijačka a oficiální vánoční program se naplno rozjede po víkendu.

Vánoční strom se na domažlickém náměstí rozsvítil v sobotu 1. prosince. Letos centrum města zdobí jedle ojíněná. Ta byla naposledy v centru Domažlic asi před patnácti lety. Tento poměrně vzácný strom městu věnoval bývalý dlouholetý zastupitel Václav Jansa. 

Od pátku 14. prosince musí řidiči počítat s dopravním omezením na náměstí, protože pracovníci Domažlických technických služeb a městského kulturního střediska budou stavět zázemí pro vánoční trhy.

"Instalovány budou prodejní stánky a také stoly pro občerstvení,“ uvedl místostarosta města Stanislav Antoš, který dodal, že letošní novinkou bude technické zázemí pro trhovce. Konkrétně se jedná o rozvodnou skříňku za 30 tisíc korun, která je zapuštěná v zemi u kašny. "Všichni prodejci poukazovali na problém s elektrickým proudem, který občas vypadával, čemuž bychom měli tímto zařízením předejít. Bude využíváno pro všechny kulturní a společenské akce na náměstí,“ popsal Antoš.

Po celý týden od 17. do 23. prosince budou trhy doprovázet kulturní vystoupení v rámci akce Hudba u stromečku. Postupně vystoupí místní dětské sbory, vokální seskupení Hlasoplet, kapely Vysoká tráva nebo Elthin, sbor Canzonetta nebo Trubači OMS. Denně trhem projde ponocný, hned v pondělí bude k vidění ohnivá show, v sobotu zpěvohra Vypečená vánoční suita a v neděli příběh v podání dětských i dospělých herců.

Na zajímavý program a samotné trhy už ale lidé mohou přijít teď o nadcházejícím víkendu. V sobotu 15. prosince se navíc na náměstí chystá tradiční zabijačka.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT