Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 18:21

Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY

Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.

Historický víkend letos přenese Plzeň do doby Rudolfa II., program je hotový

23.05.2019 10:58

Historický víkend v Plzni nabídne v letošním roce opět pořádně nabitý program. Slaví 25 let své existence a věnovaný bude nejen době Rudolfa II., ale také plzeňskému městskému znaku.

Historický víkend_ zahájení_QAP_foto (35)

Jedna z největších akcí roku v Plzni se blíží. Historický víkend letos proběhne od 7. do 9. června. V průběhu tří dnů bude opět centrum krajské metropole plné historických vystoupení, nejrůznějších divadelních představení a chybět opět nebude ani tradiční průvod strašidel.

V letošním roce je Historický víkend věnován době Rudolfa II. Na náměstí Republiky budou připraveny hned dvě scény, v Proluce pak bude k dispozici tradiční interaktivní dětská scéna a další scéna pak bude v Mlýnské strouze.

Program bude letos navíc věnovaný také městskému znaku Plzně. Například páteční i sobotní večerní představení "Anděl" si připravila skupina Lorika. Ta v letošním roce slaví 25 let od založení, s Historickým víkendem je spojená od samotných počátků. Zároveň také Historický víkend letos slaví čtvrtstoletí své existence.

Jedním ze stěžejních bodů programu bude jako každoročně sobotní průvod strašidel a pohádkových bytostí, který proběhne v sobotu večer. Už ve 14 hodin městem projde první historický a folklorní průvod.   

program Historický víkend 2019

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství