QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Kam vyrazit načerpat vánoční atmosféru? Přinášíme tradiční tipy na víkend!

10.12.2021 13:05

I třetí adventní víkend 11. a 12. prosince s sebou přinese spoustu akcí. Vyrazit můžete například na vánoční prohlídku zámku Zbiroh nebo na jazzový koncert do Staré synagogy.

DSC06397

Vánoční prohlídky na Zbirohu

Zámek Zbiroh zve na prohlídku vánočně vyzdobené expozice a výklad obohacený o informace o vánočních zvycích v dějinách. Prohlídky probíhají každou prosincovou sobotu vždy od 13:30 do 15:30 hodin. Prohlídku je nutné rezervovat na emailu pokladna@zbiroh.com.

Vánoční prohlídky na hradu Švihov

Vánočně upravený prohlídkový okruh připravil i hrad Švihov společně s výstavou Za tajemstvím Popelčina střevíčku. Popelka bydlela na Švihově ve filmu Tři oříšky pro Popelku. Expozice je umístěna v Bílé baště. Část výstavy je věnována dětem, kteří si ji mohou projít se sovou Rozárkou při plnění tematických úkolů. Výstava a prohlídka hradu je přístupná prosincové soboty a 27. a 30. prosince vždy od 10 do 14:30 hodin.

Rozsvícení vánočního stromu v plzeňské zoo

Třetí adventní sobota 11. prosince od 15 hodin bude v zoo věnovaná rozsvícení vánočního stromu s divadelním představením Louskáček v podání Divadla z kouzelné skřínky Střediska volného času Radovánek.

Dopisy Ježíškovi

Od soboty 11. prosince až do středy 22. prosince můžete v mázhauzu plzeňské radnice využít služeb vánočního pošťáka. Zastihnete ho tam každý den včetně víkendů od 10 do 16 hodin. Pošťák se postará o to, aby dopisy dorazily Ježíškovi včas. Orazítkovat si zde můžete nechat také pohlednice nebo dopisy, které budete chtít poslat babičce a dědečkovi nebo svým kamarádům.

Jazzové Vánoce ve Staré synagoze

Stará synagoga v Plzni od 28. listopadu svítí díky oslavě židovského svátku světla. K doprovodnému programu patří také jazzový koncert v podání Junior Dixielandu, který zde proběhne 12. prosince od 17 hodin.

Výstava betlémů v Chudenicích

Na Starém czernínském zámku v Chudenicích na Klatovsku je k vidění od první adventní neděle výroční výstava spolků Betlémáři Plzeňska a Přátel betlémů Horního Bavorského lesa s názvem „Betlémy na zámku“. Na zámku v Chudenicích tak letos můžete obdivovat více než osmdesát betlémů od 23 sběratelů z Čech a Bavorska. Výstava je otevřena každý pátek od 10 do 13 hodin, víkendy od 13 do 16 hodin.

Rozsvícení vánočního stromu v Plzni na Borech

Vánoční stromy se rozsvěcují postupně v celém centrálním obvodu. V neděli 12. prosince se dočká i vánoční strom ve vnitrobloku Šimeroy ulice u OC Luna na Borech. Slavnostní rozsvícení se bude konat v 17 hodin.

Vánoční strom na hladině Borské přehrady

Vánoční atmosféru můžete načerpat také při procházce kolem Borské přehrady, kde od 1. prosince září unikátní čtyřmetrový vánoční strom na hladině vodní nádrže. Strom si zde můžete prohlédnout až do příchodu Tří králů, a to jak z areálu Škodalandu, tak i z hráze nebo ze stezky vedoucí kolem přehrady.

Vánoční koncert v Západočeském muzeu

V neděli 12. prosince můžete od 19 hodin zavítat do Západočeského muzea na poslech nejen klasických vánočních písní. Koncert se bude konat v hlavní budově muzea v Kopeckého sadech.

 

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24