Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Kam za zábavou o posledním červencovém víkendu? Podívejte se na tipy

25.07.2019 14:59

Prázdniny se lámou v polovině. Je tady poslední červencový víkend. Nabídne celou řadu akcí. Chybět nebudou festivaly, trhy, promítají letní kina a pokračují také poutě! Nechte se inspirovat!

IMG_8525

Sobota 27. července

V Plzni můžete opět vyrazit na farmářské trhy na náměstí Republiky od 8 do 12 hodin. Pochutnáte si na luxusní farmářské snídani, nakoupit můžete luxusní uzeniny, zeleninu i pečivo a další sortiment.

Promítání letního kina si užijete v plzeňském Hradišti v rámci Hradišťského kulturního léta. Od 21:30 se bude promítat film Jak vycvičit draka 3. Ve stejnou dobu se bude promítat i ve Spáleném Poříčí v zámeckém parku, na programu je Honza málem králem.

Švihov patří už od pátku populárnímu hudebnímu festivalu Hrady.cz. Hlavní program proběhne v sobotu. Hned na dvou scénách se návštěvníci mohou těšit například na kapely No Name, Trautenberk, Visací zámek nebo Jelen. Chybět nebude ani skupina Kryštof. Kompletní program najdete zde.

V šumavském Anníně se koná IV. sklářská anenská pouť. V sobotu během odpoledne a večera dojde na pokus o rekord ve shromáždění Ann. Pozváni jsou i komisaři z Agentury Dobrý den Pelhřimov. Anny se budou počítat přesně ve 14:30.

XXXVIII. Nepomucký trojúhelník bude probíhat celý víkend. Závod historických motocyklů a sajdkár s dlouholetou tradicí odstartuje v sobotu v 8:30 tréninky. Závody jsou na programu v neděli od 9:30, start je u Sokolovny Nepomuk.

Noční prohlídky zámku v Chudenicích jsou na programu od 18 hodin. Prohlídky budou probíhat každých 30 minut. Prohlídky budou plné pomotaných pohádek a určené jsou pro děti i dospělé. Odstartují v 18 hodin a pokračovat budou vždy po 30 minutách. Rezervace vstupenek je nutná na telefonu 724 007 576.

Opět po roce ožije centrum Stříbra multižánrovým festivalem Stříbření. Zahájen bude 27. července v 16 hodin u muzea, kde bude pro děti připravena rukodělná dílnička, ukázky leteckých modelářů a také se představí tanečníci. Postupně v programu vystoupí kapely Tabasker a Ocho Ríos.

Do údolí řeky Mže v Pavlovicích opět míří divadlo Podkova. Letos zahraje inscenaci Úplní cizinci v podání absolventů herectví a tance Pražské konzervatoře. Divadlo v přírodě je naplánováno na sobotu 27. července od 17 hodin.

Fanoušci Viktorky můžou vyrazit fandit. Viktoriáni v rámci FORTUNA:LIGY přivítají doma Karvinou od 19:30.

V Klatovech pokračují komentované prohlídky města. Sraz je v 10:00 na dvorku Koškovského domu. Prohlídky zavedou návštěvníky do bývalého dominikánského kláštera, arciděkanského kostela a na středověké opevnění. Součástí je i film o historii a památkách města. Prohlídky jsou zdarma.

Letní kino v Domažlicích hostí Léto s Blaníkem. Začátek je v 17 hodin. Vystoupí Maxíci, Petra Janů, Michal Šindelář a Tomáš Klus. vstup je zdarma.

V Radnicích na letní scéně Pod Kalvárií odstartuje v 17 hodin folkový festival Radnické sedlo. O hudební program se postarají kapely Nezmaři, Proradost nebo například Kvintet Písek. Další podrobnosti najdete zde.

V Přívěticích se slavnostně otevře nově zrekonstruovaný společenský sál. Akce startuje ve 14 hodin, o hodinu později začne koncert Strašické pohodovky a od 20 hodin bude večerní taneční zábava za doprovodu skupiny Sortiment.

Neděle 28. července

Zavítat můžete do plzeňské Velké synagogy na komentovanou prohlídku. Dozvíte se mnohé o její historii, architektuře, i o židovských zvycích. Prohlídky se konají v neděli v 11:00, 13:00, 15:00 a 17:00 hodin. Cena vstupenky je stejná jako cena prohlídky synagogy bez průvodce, tedy 80 korun.

Zámek Kozel zve na ohnivé španělské rytmy, ty zazní na zámeckém nádvoří od 18:00 v rámci koncertu Quien sabe, který slibuje tanec, zpěv a krásné ženy.

V plzeňském Hradišti můžete na plovárnu vyrazit na promítání letního kina od 21:30. Na programu je hororový hit Halloween.

Počasí navíc láká ke koupání v přírodních koupalištích. Jak je to s kvalitou vody na koupalištích v regionu se dočtete zde.

V průběhu víkendu pokračují poutě v regionu. Vyrazit můžete do Ledec u Plzně, na Domažlicku se atrakce roztočí v Horšovském Týně, v Postřekově a také ve Staňkově.

FOTO: Milan Janoch

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT