Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Město Plzeň nechalo za více než milion korun opravit cesty u Boleveckých rybníků - FOTKY

22.05.2024 8:12

Lesní cesty jsou nyní pro pěší, cyklisty i běžce komfortnější. 

stezky_bolevak_0524_MMP (3)
stezky_bolevak_0524_MMP (3)stezky_bolevak_0524_MMP (1)stezky_bolevak_0524_MMP (2)stezky_bolevak_0524_MMP (4)

Město Plzeň nechalo prostřednictvím své Správy veřejného statku (SVSMP) opravit cesty v oblíbené rekreační oblasti Bolevecké rybníky. Nový povrch má část stezky u Seneckého rybníka. Upravena je i pěšina nad Velkým boleveckým rybníkem.

Nezpevněný úsek páteřní stezky mezi Košinářem a Vydymáčkem nahradil u Seneckého rybníka asfaltový povrch. „Opravená cesta přinese větší komfort zejména lidem se sníženou motorikou, ale také cyklistům a dalším návštěvníkům. Úpravou povrchu jsme také vyřešili opakující se problém s podmáčením cesty mezi Seneckým rybníkem a Vydymáčkem,“ uvedl náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar, v jehož gesci je SVSMP.

Zrekonstruovaná je nově také stezka pro pěší nad Velkým boleveckým rybníkem. Tvořená je z přírodních materiálů – kamene a štěrkodrti.

„Vhodná je zejména pro pěší či běžce. Zároveň plní původní protierozní funkci. Cílem opravy bylo odlehčit hlavní promenádní cestě podél rybníka. Návštěvníci tak při cestě z parkoviště u kruhového objezdu směrem na Ostende mohou využít tuto stezku vedoucí kolem vyhlídky na Bolevák a na promenádní cestu se pak napojí u pláže pod Bílou horou,“ dodal Aleš Tolar.

Oprava cesty u Seneckého rybníka stála 893 tisíc korun bez DPH, oprava stezky nad Velkým boleveckým rybníkem 368 tisíc bez DPH.

Foto MMP

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství