Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Plzeň provoní další zabijačkové hody! Kam vyrazit v tomto týdnu?

23.01.2019 9:58

Zabijačkové hody jedou naplno napříč regionem. V tomto týdnu můžete v Plzni vyrazit hned na několik vepřových slavností. Zabijačky budou pokračovat i dál.

street festival depo (1)

Tradiční zabijačky a vepřové hody k začátku roku nedomyslitelně patří. Rozjely se také v Plzni. O uplynulém víkendu si na své přišli milovníci zabijačkových dobrot například v Hradišti a také na Bolevecké návsi (podrobnosti najdete v článku zde).

Kdo to nestihl, může vyrazit v Plzni na hody i v tomto týdnu. V sobotu 26. ledna pořádá zabijačku Sokolovna Bolevec od 12 hodin. Připravený bude také hudební program, o který se postará kapela Dé5. Vepřové dobroty budou vonět také před podnikem Vypka na Francouzské od 10 hodin také v sobotu 26. ledna.  

Hned v neděli 27. ledna se pak řezníci sjedou do areálu DEPO2015. Začátek je v 11 hodin. "Od stánkařů v Tržnice DEPO si tentokrát pořídíte zabijačkovou gastronomii, koření, nádobí i keramiku. Zabijačkové speciality spláchnete těmi nejlepšími pivy z řemeslných pivovarů," lákají organizátoři.

Zabijačkové slavnosti budou v Plzni pokračovat i dál. Na vepřové hody zve také Plzeňský Prazdroj na 9. února. "Nebude chybět muzika, dobré pivo a hlavně zabijačkové speciality - jitrnice, jelítka, tlačenky, ovar, guláš a další zabijačkové dobroty od mistrů řezníků z Plzeňského kraje. Na Formance se po celou dobu akce bude čepovat pivo a tradiční muzika se postará o náležitou atmosféru," zvou na akci pořadatelé.

Zabijačkou to bude letos vonět také na Doubravce. 16. února se na Habrmannově náměstí chystá "Doubravecká zabijačka", kterou pořádá Městský obvod Plzeň 4 ve spolupráci s Doubraveckým klubem.

FOTO: ilustrační


 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT