Šumavský Mouřenec se premiérově otevře i v zimě

12.01.2017 7:59

Kostel známý z filmů Anděl Páně nebo ze seriálu Policie Modrava se letos poprvé otevře veřejnosti i v zimě. Na originální výlet se můžete vydat každou neděli. Čtěte podrobnosti!

Mouřenec v zimě - foto Jana Kadlecová

Kostel sv. Mořice nad Annínem na Šumavě se v uplynulých letech uzavíral, podobně jako hrady v regionu, po silvestrovské mši. V letošním roce ale poprvé otestuje i zimní provoz a otevře pro veřejnost každou neděli od nadcházejícího víkendu až do března.

"Na návštěvníky čekají zkušení průvodci, kteří všechny rádi seznámí s historií a současností památky, která se mimo jiné objevila v pohádkách Anděl Páně nebo Tři životy a v seriálech Policie Modrava nebo Zmizelá Šumava. Kostel ze 13. století se středověkými freskami a barokní kostnicí plnou kostí a lebek je opravdu perlou šumavských lesů," láká na nedělní návštěvy Lukáš Milota, předseda spolku Přátelé Mouřence.

Výlet na Mouřenec mohou zájemci spojit i s procházkou. V zimním období mohou být silnice od annínského koupaliště nebo z Palvínova u Hartmanic obtížně sjízdné a doporučuje se tak ke kostelu zamířit pěšky od annínské sklárny nebo z Rajska. Nicméně při dobrém počasí se dá ke kostelu dojet i autem.

Vstupné je dobrovolné, návštěvníci si ovšem mohou zakoupit různé suvenýry a pomoct tak dalšímu rozvoji Mouřence. Činnost spolku, který se o malebný kostel s jedinečnou atmosférou stará, mohou zájemci podpořit i finanční částkou na účet 2801028811/2010. "Dárce prosíme, aby nás kontaktovali e-mailem nebo telefonicky, na požádání vystavíme i potvrzení o daru pro daňové účely," dodává Lukáš Milota.

FOTO: Jana Kadlecová

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24