Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nezletilý mladík řídil opilý, od auta ještě utekl

12.07.2011 13:25

Strážníci našli v Plzni v ulici U Prazdroje opuštěné auto. Později pak zjistili, že ho řídil teprve 17letý mladík. Ten měl navíc k tomu ještě přes 1,5 promile alkoholu.

Dechová zkouška, ilustrační foto.

V noci na pondělí 11. července našli plzeňští strážníci v ulici U Prazdroje opuštěné auto, které překáželo provozu. Jak se pak ukázalo, přijel s ním nezletilý mladík, který ještě k tomu byl opilý.

Auto stálo neosvětlené mezi dvěma jízdními pruhy. Strážníci proto zastavili svůj služební vůz s rozsvícenými majáky za opuštěným vozidlem, aby nedošlo k nehodě. "V blízkosti vozidla vykonával potřebu muž. Poté, co jej strážníci oslovili, vydal se vrávoravou chůzí směrem k nim a sdělil jim, že má nepojízdné vozidlo," vysvětluje Dana Krausová z městské policie v Plzni. Strážníci na místě zjistili, že je auto poškozené na předním nárazníku a má proraženou přední pravou pneumatiku. "Mladík také jevil známky požití alkoholu, tuto skutečnost však popřel," uvedla ještě Krausová s tím, že také kvůli zjištění totožnosti, kterou mladík nebyl schopen prokázat, byla na místo přivolána hlídka policie. "Ta zjistila, že se jedná o 17letého mladíka z Rokycan. Dechová zkouška prokázala 1,54 promile alkoholu v dechu," uzavřela Krausová.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT