QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V plzeňské zoo funguje nová aplikace. Na mobilu můžet mít audioprůvodce

04.01.2017 8:47

Plzeňská zoologická zahrada nabízí další novinku. Na mobilní telefon si můžete stáhnout audioprůvodce a návštěvu zoo si tak vychutnat i s výkladem. Přinášíme podrobnosti.

FOTO_Pavel Němeček (3)

Plzeňská zoologická zahrada v současné době funguje v režimu mimo hlavní sezónu a s tím souvisí i nižší vstupné. Funguje ale dál nepřetržitě od 9 do 17 hodin. Aktuálně navíc můžete vyzkoušet poměrně čerstvou novinku.

Konkrétně jde o audioprůvodce Zoo Plzeň Smart Guide, který si můžete stáhnout do mobilu. "Ve chvíli, kdy dojdete na nějaké zajímavé místo, se sám spustí a přehraje to nejdůležitější o dané expozici. Výhodou je, že po stažení už funguje i bez připojení na internet. Můžete si jej zdarma stáhnout prostřednictvím obchodu Google Play," informuje Helena Prokopová z organizace Plzeň - Turismus.

Plzeňská zoo je momentálně otevřená každý den od 9 do 17 hodin. Vstupné je nižší než v hlavní sezóně, dospělí zaplatí 90 korun, děti 60 korun. Za rodinné vstupné v tomto období zaplatíte 270 korun.

V současné době už je k vidění i zatím nejslavnější přírůstek posledních měsíců, kterým je mládě lva berberského. Samička Amira je v Tropickém pavilonu, který je otevřený od 10 do 14 hodin.

Naopak uzavřít se musel pavilon nosorožců, protože se očekává porod Manjuly. Do pavilonu se můžete podívat momentálně jen přes web kamery zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT