Zajímají vás netopýři? Nenechte si ujít Mezinárodní noc pro netopýry!

17.08.2022 10:22

Rádi byste se dozvěděli více o netopýrech? Již brzy se bude konat Mezinárodní noc pro netopýry, která nabídne kromě zajímavých přednášek i zábavu a soutěže pro děti!

netopýří noc_ČESON

V areálu Jízdárny Světce u Tachova se bude v pátek 2. září od 17 hodin konat Mezinárodní noc pro netopýry. „Akce je určená široké veřejnosti, každoročně ji vyhlašuje Sekretariát dohody o ochraně netopýrů v Evropě (EUROBATS). Připraven je bohatý program. Zajímavá přednáška, výstava a nebudou chybět ani soutěže pro děti,“ láká na událost Daniela Hlinková z Agentury ochrany přírody a krajiny ČR.

Na co se můžete těšit? Přednášku, která prozradí zajímavé informace o významu, ohrožení, ochraně a životě netopýrů, doplní výstava s názvem Podivuhodný svět netopýrů a bude se promítat i film Náš soused netopýr. Děti si zasoutěží o zajímavé ceny. Návštěvníci uvidí, jak se pracuje s ultrazvukovým detektorem nebo jak probíhá odchyt netopýrů. Na akci nebude chybět ani prezentace živých netopýrů a ukázka hendikepovaných netopýrů spolku ČSOP Nyctalus.

Vstup na akci je zdarma, bude se konat za každého počasí.

Foto ilustrační archiv ČESON

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT