Zámek Zelená Hora se s prázdninami opět otevírá! Chystají se prohlídky i akce

28.06.2019 13:54

Se začátkem prázdnin se opět otevře veřejnosti zámek Zelená Hora u Nepomuka. Hned první prázdninový víkendu bude navíc také ve znamení prohlídek venkovního areálu.

zelená hora

Zámek Zelená Hora u Nepomuka se se začátkem prázdnin otevře opět veřejnosti. Na nadcházející týdny jsou připravené speciální prohlídky. 

Probíhat budou od soboty 29. června až do 7. července. Zavřeno bude jen v pondělí 1. července. Prohlídky se odehrají vždy mezi 9:30 až 18:00, poslední prohlídka 1. patra zámku i sklepení je na programu v 16:30. Vstupné je pro dospělé 120 korun, zlevněné 50 korun a rodinné 300 korun.

"Navštivte sídlo Černých baronů. Těšit se můžete na několik prohlídkových okruhů věnujících se historii zámku a Nepomucka. V průběhu každého dne na Vás čeká bohatý program - šermířská vystoupení, sokolník,vystoupení historických tanců, tanečních skupin, hudebních skupin - děti si budou moci prohlédnout historické ležení či vystřelit z kuše...," lákají organizátoři. Chybět nebudou ani stánkaři s občerstvením.

O prvním prázdninovém víkendu 29. června a 30. června se konají také mimořádné venkovní prohlídky celého areálu. Začátky jsou každou hodinu mezi 10:00 až 15:00 u okrouhlé věže pod kostelem.

Parkoviště zdarma je na úpatí kopce Zelená Hora. Na zámek je přístup z parkoviště zhruba 150 metrů pěším krokem do kopce. Invalidé mohou vyjet na horní parkoviště k pokladnám zámku.

Více informací k akcím 2019 na www.zelenahora.cz.

FOTO: www.nepomuk.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy