Covid pozitivní pacienty z Chebu převáží sanitky i do Klatov a Privamedu

05.02.2021 14:31     05.02.2021 16:50

Karlovarský kraj už delší dobu hlásil přetížení nemocnic vzhledem k vysokému počtu hospitalizovaných covid pozitivních pacientů. Pomocnou ruku jim nabídly i některé nemocnice v Plzeňském kraji.

1

V nemocnicích Plzeňského kraje oproti začátku týdne opět vzrostl počet pacientů, kteří se léčí z onemocnění covid-19. V pátek dopoledne jich bylo v nemocnicích akutní péče hospitalizováno 148, z nichž 20 bylo na lůžkách intenzivní péče.

Během odpoledne se jejich počet zcela určitě dál navýší. "Klatovská nemocnice má totiž převzít tři pacienty z nemocnice v Chebu, která se kvůli náporu tzv. covidových pacientů ocitá v kritické situaci," sdělil mluvčí nemocnic Jiří Kokoška.

Klatovská nemocnice je jediná z nemocnic akutní péče Skupiny NPK, kde v tomto týdnu nepatrně klesl počet covid+ pacientů. "Z tohoto důvodu jsme vyslyšeli potřebu z Karlovarského kraje a jsme připraveni převzít tamní pacienty. V tuto chvíli máme informaci o třech pacientech, kteří jsou stabilizováni, nevyžadují intenzivní péči, ale potřebují hosptalizaci na standardních akutních lůžkách. Přivezeni mají být v odpoledních hodinách obvyklou pozemní cestou," řekl mluvčí nemocnice Jiří Kokoška.

FN Plzeň zatím žádné pacienty z Karlovarského kraje přijímat nebude. 

Pacienty příjímal i Privamed. "V Nemocnici Privamed jsme nakonec v pátek přijali celkem pět covidových pacientů na standardní lůžko, tři pacienty z Chebu - jednu rodinu jsme přijali kolem 12:30 a další dva pacienty jsme přijali ještě odpoledne přeložením ze Sokolovské nemocnice kolem 16:30. Všem bude zajištěna potřebná zdravotní péče na uzavřených covidových odděleních. Ambulantní pacienti se proto nemusi bát chodit i nadále na potřebná vyšetření do odborných ambulancí," Eva Milerová, mluvčí Nemocnice PRIVAMED

Foto: FN Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24