Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Počet nových nákaz v Plzeňském kraji klesá, koronavirová situace se lepší

18.12.2021 16:29

Na 100 tisíc obyvatel připadá v kraji za poslední týden 550 nákaz, ještě před týdnem bylo incidenční číslo 717. V porovnání s celou republikou, kde je incidenční číslo 704, je vidět, že se situace v Plzeňském kraji lepší.

covid

Nejlepším bojovníkem s koronavirem, z hlediska počtu nakažených na sto tisíc obyvatel, je Karlovarský kraj. Plzeňský kraj je hned na druhém místě.

V současné době je v Plzeňském kraji naočkováno asi 57 procent, možnost aplikace vakcíny mají již děti od pěti let. Třetí posilující dávku má zhruba třetina všech očkovaných v kraji.

Poslední zveřejněná čísla ukazují, že je koronavirus v České republice na ústupu. Otázkou zůstává, zda šíření koronavirové varianty omikron nezvedne počet pozitivně testovaných do vyšších čísel.

V pátek 17. prosince přibylo 8963 potvrzených případů covidu-19, je to nejméně ve všední den od 4. listopadu. Klesl i počet hospitalizovaných s covidem, v nemocnicích je aktuálně 5266 pozitivně testovaných.

Foto: Pixabay

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT