Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Potravinářská inspekce zakázala cukrovinku nebezpečnou pro alergiky - FOTO

06.04.2019 13:41

Inspektoři zakázali trubičky, které mohly alergikům způsobit vážné zdravotní problémy. Obal deklaroval pouze "obsah stopy arašídů", avšak skutečný obsah byl naměřen 300 x vyšší!

untitled (1)

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zjistila nevyhovující potravinu z Polska „TRUBIČKY plněné krémem s kakaovou příchutí“, s datem minimální trvanlivosti do 30. 9. 2019, výrobce nebyl neuveden.

U odebraného vzorku prokázala analýza SZPI přítomnost alergenu - arašídů v koncentraci 7 882 miligramů na kilogram (mg/kg), což může být pro rizikové pro alergiky.

"Výrobce na obale uvedl: „může obsahovat stopy sezamu, arašídů a jiných skořápkových plodů“. Vzhledem k tomu, že naměřená koncentrace arašídů více než 300x překračuje množství uznatelné jako „stopy“, jedná se o potravinu, která může představovat významné zdravotní riziko pro osoby s alergií nebo intolerancí na arašídy," uvedl Radoslav Pospíchal z SZPI.

Výrobek se prodával v provozovně Jednota spotřební družstvo v Uherském Ostrohu, Náměstí 17. listopadu 1543 Strážnice. "V rámci ochrany spotřebitele nařídila inspekce celorepublikové opatření společnosti Jednota spotřební družstvo v Uherském Ostrohu, Veselská 733, 687 24, Uherský Ostroh, aby zajistila stažení uvedené šarže ze všech svých provozoven," sdělil Radoslav Pospíchal.

Inspekce zahájí s kontrolovanou osobou správní řízení o uložení pokuty a v kontrolách segmentu bude pokračovat.

FOTO: SZPI

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT