Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Plzeňsko nabízí cyklotrasy, které zvládne každá generace

23.07.2020 11:00

Plzeňský kraj je oblíbeným cílem cyklistů, o čemž svědčí zvyšující se množství upravených cyklostezek, které je radost objevovat. Co takhle vyrazit na rodinný cyklovýlet a poznat některé zapomenuté kouty Plzeňska?

evisions

Představíme vám cyklotrasy, které jsou jako stvořené pro elektrické kolo, a zvládne je tak každá generace.

Vydejte se s dětmi za drakem

Cyklostezka začínající v Domažlicích vás povede kolem rybníka Babylonu až k hraničnímu přechodu Folmava. Na zpáteční cestě nezapomeňte zabočit k Dračí jeskyni, která je pozůstatkem těžby kyzové břidlice pro výrobu kamence. Pokud mají vaše děti výdrž nebo jim v jízdě pomáhá elektrické kolo, můžete si trasu ještě prodloužit až do bavorského městečka Furth im Wald a pokochat se výhledem na Dračí jezero.

Naučná stezka okolím Padrťských rybníků

Padrťské rybníky nacházející se Brdech, které byly vyhlášeny chráněnou krajinnou oblastí, jsou protkané frekventovanými turistickými i cyklistickými stezkami. Nedávno k nim přibyla naučná okružní cesta, na které vás čeká celkem 13 zastávek. Tři z nich nesou podobu běžných informačních tabulí, zbytek dostal netradiční podobu plechových tabulek s textem a obrázky umístěnými na velkých kamenech u cesty.

Na kole Českým lesem

Český les se nachází na samé hranici s Bavorskem – křižují jej turistické cesty i cyklotrasy, které vás zavedou k pohádkovým jezírkům, rašeliništím a také rozhlednám. Jedna z nejkratších cyklotras měří 24 kilometrů a s přehledem by ji tak měly zvládnout i děti nebo starší osoby, které si mohou pomoci elektrickým kolem. Trasa nese označení 2238 a vede z Přimdy až do Rozvadova. Po cestě si nenechte ujít rozhlednu Milíře, ze které se vám naskytne výhled do širokého kraje. Za Rozvadovem pokračuje stezka přes Kolowratovy lesy, které vám poskytnou příjemný chládek.

Cyklostezky v Plzeňském kraji je radost objevovat na rodinných výletech, na které se nemusíte bát přizvat ani starší generaci. Nenáročné stezky zvládnou s přehledem na elektrickém kole a vy si tak užijete aktivně strávený čas s rodinou.

To správné elektrické kolo nejsnáze objevíte na srovnávači cen Heureka, kde naleznete veškeré nabídky e-shopů přehledně na jednom místě. S výběrem kola vám mimo jiné pomůže hodnocení a recenze ověřených uživatelů a jejich reálné zkušenosti.

heurekaheureka2

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte