Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Domažlická nemocnice nebude provádět do poloviny srpna PCR testy

03.08.2021 10:44

PCR testy nemocnice v Domažlicích doposud prováděla lidem indikovaným k odběru lékařem nebo hygienou. V současné době si ale nelze nechat PCR test udělat.

domažlicka n

"Z technických důvodů nebudeme provádět v první polovině srpna (tedy v termínech 4. a 11. 8.) PCR testy onemocnění covid. Indikovaným zájemcům o tyto testy se omlouváme. Nejbližší termín odběrů (PCR) bude opět až ve středu 18. a 25. srpna. Provádění antigenních testů běží s výjimkou termínu 4. srpna bez omezení vždy v pondělí, středu, pátek a neděli až do konce srpna," informuje nemocnice.

V Domažlické nemocnici neprovádí tzv. preventivní PCR testy. Lze je udělat jen indikovaným k odběru lékařem nebo hygienou tedy tzv. rizikovým kontaktům, nyní ale až od poloviny srpna. "Domažlická nemocnice neprovádí tzv. preventivní testy pro neindikované zájemce, kteří potřebují potvrzení o negativním výsledku například pro cestování, " upřesňuje dále nemocnice.

Antigenní testy si mohou zájemci nechat udělat po celý srpen v určené dny. "Antigenní testy provádí nemocnice všem zájemcům a účastníkům zdravotního pojištění ČR celý srpen vždy v pondělí, středu, pátek a neděli. Výjimkou je tato středa 4.8., kdy je rovněž provádět nelze. Odstup mezi testy musí být u jednotlivců vždy alespoň sedm dnů," uvádí podrobnosti nemocnice.  

ilustrační foto: Nemocnice Domažlice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT