Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 18:21

Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY

Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.

Známý sexuolog Radim Uzel pokřtil v plzeňské ZOO výrečka - FOTKY

13.05.2015 8:02

Tříměsíční výreček filipínský odchovaný v plzeňské ZOO nese jméno známého sexuologa Radima Uzla. Na křtiny dorazil i sám známý lékařský specialista!

radim uzel (4)
DSCN2502IMG_0709aradim uzel (3)radim uzel (4)

Známý sexuolog Radim Uzel pokřtil v úterý 12. května 10. výrečka filipínského, který je odchovaný v plzeňské ZOO. Výreček samozřejmě nese jméno Radim.

Rodičovský pár výrečků dorazil do Plzně v roce 2011 ze ZOO Avilon na Filipínách. Žije v zákulisí ZOO Plzeň. V Evropě je chová pouze 6 zoologicckých zahrad včetně ZOO Praha a ZOO Wroclaw, která je jako první v Evropě rozmnožila. V plzeňské zoologické zahradě je jedním z mnoha druhů ostrovních ptáků a savců, jejichž záchraně se zahrada věnuje. 

Malému výrečkovi Radimovi jsou nyní 3 měsíce.

"Mládě odchované poprvé v roce 2013 v Plzni je nyní v pražské ZOO, v roce 2014 jsme v Plzni uměle odchovali 8 mláďat. Část odchovaných výrečků bude v nejbližší době vystavena ve filipínské expozici," informoval tiskový mluvčí plzeňské ZOO Martin Vobruba.

FOTO: ZOO Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství