QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Požár zachvátil stodolu a uložené seno, způsobilo ho pět dětí - FOTKY

07.01.2021 19:48     08.01.2021 10:55

Ve čtvrtek 7. ledna vyjíždělo několik jednotek hasičů do obce Hlohová na Domažlicku. Z místa byl hlášen požár stodoly a sena. Vedle stodoly stojící stáje naštěstí oheň nezasáhl.

požár Hlohová9
požár Hlohovápožár Hlohová1požár Hlohová2požár Hlohová3požár Hlohová5požár Hlohová4požár Hlohová7požár Hlohová6požár Hlohová8požár Hlohová9

V Hlohové začala hořet stodola o rozměrech cca 30m x 30m s asi 200 balíky sena. Na místo vyjelo několik hasičských jednotek před osmou hodinou večerní. Požár se podařilo dostat pod kontrolu asi v půl jedenácté.

Hasiči na nedalekém rybníku zřídili čerpací stanoviště. "Situaci na místě komplikovaly namrzající komunikace. Pomocí manipulátoru z místní farmy jsme balíky vyskladňovali a prohašovali. Včasným zásahem se podařilo zamezit prostupu požáru do střešní konstrukce. Uchránili jsme i stáj stojící v těsné blízkosti stodoly," uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar. 

Požár způsobily děti. "Jako příčina byla určena hra dětí. Podle šetření se ukázalo, že si děti uvnitř rozdělaly oheň, který po nějaké době uhasily hasícími přístroji z vybavení budovy. Bohužel ale neprovedli prohašení důsledně a po cca dvou hodinách se požár rozhořel. 5 viníků se podařilo najít a jejich rodičům byla uložena bloková pokuta," dodal Petr Poncar s tím, že škoda byla vyčíslena na 300 tisíc korun.

Foto: HZSPK

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT