QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Na Chatě Ořovský napekli velikonoční dobroty a podarovali první linii v Železné Rudě

11.04.2020 19:24

Na Chatě Ořovský (bývalý hotel Engadin) v Železné Rudě zažívají sice Velikonoce bez hostů, a tak si je zpříjemnili alespoň tím, že napekli velikonoční dobroty pro hasiče, policisty a další.

orovsky pečení (1)
orovsky pečení (1)orovsky pečení (2)orovsky pečení (3)orovsky pečení (7)orovsky pečení (9)orovsky pečení (11)orovsky pečení (13)orovsky pečení (15)orovsky pečení (14)orovsky pečení (16)orovsky pečení (18)orovsky pečení (21)orovsky pečení (20)orovsky pečení (23)orovsky pečení (26)orovsky pečení (27)orovsky pečení (29)orovsky pečení (30)orovsky pečení (31)orovsky pečení (32)orovsky pečení (33)orovsky pečení (34)

"Napekli jsme tradiční velikonoční nádivku a mazance pro všechny, kteří slouží o Velikonocích. Tedy pro záchranáře, hasiče a také policisty a vojáky, kteří kontrolují hranice," uvedla Iva Chládková z Chaty Ořovský.

Velká kuchyně na chatě, kde se normálně vaří pro hosty, je nyní prázdná. A tak nyní kuchaři znovu roztopili trouby a už se peklo, peklo a peklo.

"Zástupci z Chaty Ořovský dopoledne vyjeli, aby předali záchranným složkám napečené velikonoční pokrmy. Předával je osobně pravnuk slavného průkopníka českého sportu J. R. Ořovského - Jiří. Doufáme, že obdarovaným velikonoční svačina chutnala a těšíme se, až budeme zase vařit a péct našim hostům," říká dále Iva Chládková.

foto: Chata Ořovský

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24