Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Na Špičáku startuje večerní lyžování. Začínají i kurzy pro děti

09.01.2020 10:04

Pár mrazivých dnů v tomto týdnu umožnilo na šumavském Špičáku zasněžit sjezdovku Spodní Šance. Aktuálně jsou v provozu dvě trati.

1

Od  středy 8.ledna vyzkoušeli první lyžaři na Špičáku rodinnou Spodní Šanci a v provozu je tak zároveň po lanovce i další vlek.

"Počínaje tímto pátkem, následně pak v sobotu a ve středu se na ní bude konat i večerní lyžování od 18,30 do 21 hodin,“ uvádí  k aktuálním podmínkám ředitel areálu Vladimír Kasík. 

Od konce prosince se na Špičáku  lyžovalo na hlavní trati v kombinaci horního úseku trojky Slalomové a dolní části dvojky U zalomeného. K dispozici je také lyžařské hřiště s pohyblivým kobercem pro nejmenší děti před chatou Blaženka. Nově se pod hotelem Sirotek  rozjede o víkendu  ručičkový vlek pro nejmenší děti z lyžařské školy.

"Od této soboty zahajujeme šestitýdenní oblíbené víkendové kurzy pro děti, kterých se nám letos přihlásilo rekordních téměř 400. Dělali jsme maximum proto, aby i v těchto na zimu u nás zatím skoupých podmínkách měly kde lyžovat,“ dodává Vladimír Kasík.                 

V největším šumavském středisku Plzeňského kraje se stále lyžuje za výhodnější ceny vedlejší sezony. Při nákupu online  jsou o 5 procent levnější skipasy než u kas.  Víkend by tu měl být díky inverznímu počasí, na rozdíl od mlhavých a zatažených nížin, s jasnější oblohou. Přírodní sníh ale předpovědi zatím v pár nejbližších dnech nehlásí.   

Každý den je ve Ski&Bike Špičák otevřena lyžařská škola, půjčovna, servis lyží a všechna gastro zařízení. Lanovka na vrchol Špičáku, kotva na Spodní Šanci a vleky pro děti včetně pohyblivého koberce jsou v provozu od 8.30 do 16 hodin. Večerní lyžování na Spodní Šanci každý pátek, sobotu a středu od 18.30 do 21 hodin, poblíž je občerstvení v novém vyhřívaném stanu a v chatě Blaženka.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT