Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 18:21

Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY

Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.

Podchod plný barev! Při čekání na vlak si můžete prohlédnout obrázky dětí

01.06.2021 16:36

Rekonstrukce stanice Pačejov na Klatovsku je téměř u konce. Stavba, která začala v červnu 2019, zahrnovala optimalizaci celkem 4,6 kilometru trati, kompletní rekonstrukci zastávky Kovčín a stanice Pačejov.

Pačejov 1

Stanice Pačejov je díky novému podchodu bezbariérová. Zajímavé ale je, že podchod zdobí kresby dětí z místní základní a mateřské školy. Děti vytvořily více než 100 návrhů, ze kterých Správa železnic společně se zhotovitelem vybrala ty, které výtvarník během dvou dnů přenesl na na stěny podchodu a šikmých přístupových chodníků.

Pačejov 2

V Pačejově vzniklo také nové nástupiště, stanice má nově jedno vnější a jedno jednostranné nástupiště o délce 120 metrů. "Kromě samotné stanice Pačejov se renovovaly také části obou navazujících dvoukolejných úseků do Horažďovic předměstí a do Nepomuku. Součástí projektu byla i výstavba dvou nástupišť a přístřešku na zastávce Kovčín," uvedla Nela Friebová, tisková mluvčí Správy železnic.

Foto: Správa železnic

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství