Špičák hlásí nový sníh! Lyžuje se za ceny vedlejší sezóny

15.03.2018 8:54

V posledních dnech na šumavském Špičáku znovu nasněžilo. Jisté je, že sezóna poběží až do Velikonoc. Už teď ale platí ceny vedlejší sezóny!

FOTO_Pavel Němeček (13)

Začátek týdne byl také na Šumavě ve znamení oblevy a deště. V posledních dnech ale znovu sněžilo a opět také mrzne. Navíc zima se do hor vrátí se vším všudy v dalších dnech. 

"Na sjezdovkách máme v průměru 60 centimetrů sněhu, dalších několik centimetrů připadlo v průběhu středy, kdy sněžilo skoro celý den. V nadmořské výšce nad 1000 metrů znovu mrzne a podle předpovědi dorazí celodenní mrazy počínaje touto sobotou. Lyžuje se tak opět na zimně vyladěných površích a podle mě jsou na tuto dobu sjezdovky u nás pořád ve velmi dobré kondici,“ říká k aktuálním podmínkám provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

I když jsou tento týden jarní prázdniny v domovském okrese Klatovy, lyžuje se tady úplně bez front. V sobotu 17. března bude od 14 hodin uzavřena sjezdovka Spodní Šance, kde se jede finálový závod letošního Šumavského pohárku. Po setmění tu pak pro děti pořadatelé odpálí ohňostroj. 

Už podruhé za sebou bude Ski&Bike Špičák v provozu 100 dnů během zimní sezóny, což je pro většinu českých areálů v současnosti skoro magická hranice. Letos tento den připadá na pátek 16.března a lyžovat se tady bude určitě až do Velikonočního pondělí 2.dubna.

V současné době už se ve Ski&Bike Špičák lyžuje za ceny vedlejší sezóny. Jednodenní skipas pro dospělého vyjde na 505 korun, teenageři od 15 do 18 let platí 440 korun, děti od 6 do 14 let 360 a rodinný skipas pro 2 dospělé a neomezený počet vlastních dětí stojí 1220 korun. Děti do 6 let lyžují celou sezónu za 20 korun.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24