Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Stavba další části průtahu Železnou Rudou startuje

01.04.2020 11:52

Ve středu 1. dubna začíná dlouho očekávaná stavba silničního průtahu městem. Uzavírka části Klatovské ulice budila mezi řidiči velké emoce. Vzhledem k minimálnímu provozu vše probíhá bez problémů. 

2
23

Práce na druhé etapě silničního průtahu Železnou Rudou potrvají zhruba jeden rok.

"Kromě nového povrchu vozovky na silnici I/27 vzniknou nové chodníky, přechody, osvětlení a dojde rovněž k výměně inženýrských sítí včetně pokládky optických kabelů umožňujících zavedení rychlého internetu,“ informuje starosta Filip Smola.

Klatovská ulice se uzavřela v úseku od železničního přejezdu k mostu přes řeku Řezná. Řidiči musí počítat s omezeními. Objížďka vede přes Špičák a dále na Nýrsko. Úplná uzavírka by měla trvat zhruba 10 týdnů. Pak bude provoz řízen kyvadlově jedním jízdním pruhem.

"Práce na průtahu začaly frézováním povrchu v 7 hodin ráno a zatím jsme nezaznamenali vůbec žádné problémy v dopravě. Vzhledem k tomu, že hraniční přechod Alžbětín funguje ve velmi omezeném režimu, je provoz minimální,“ dodává starosta.

Zahájení stavby předcházelo několik let příprav. "Považuji za velký úspěch, že i v této složité době se nám podařilo dotáhnout do konce vše, co jsme silíbili. Je to zásadní stavba pro naše město, která nás posune dál. Jsem velice rád, že stavba začala i přesto, že řada dalších staveb se kvůli hrozbě koronaviru ruší,“ uzavírá Filip Smola.

Více o stavbě průtahu Železnou Rudou jsme psali zde.

FOTO: město Železná Ruda

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT