V areálu na Špičáku vyhlíží začátek sezóny! Sněžná děla jedou naplno! FOTKY

28.11.2018 14:01

Ochlazení, které momentálně vládne regionem, hraje do karet provozovatelům lyžařských areálů. Na šumavském Špičáku tak běží sněžná děla naplno. Chystá se začátek sezóny?

1
1234567

Vypadá to, že v areálu Ski&Bike Špičák na Šumavě se už schyluje k otevření první sjezdovky. V současné době jedou sněžná děla naplno.

"V posledních dnech nám počasí dovoluje zasněžovat. Doufáme, že počasí vydrží a budeme moci co nejdřív otevřít první sjezdovku," informoval areál Špičák na svém facebookovém profilu.

Areál před sezónou právě do zasněžovacího systému dost investoval. Vybudoval nové rozvody zasněžovacího systému na jedné z páteřních sjezdovek číslo 2 U Zalomeného v délce zhruba 800 metrů. Jedná se o její dolní úsek zhruba od chaty Kamzík až po horní stanici vleku Zalomeného.

K dispozici jsou také dvě speciální výtahové věže na sněžná děla. "Zasněžování až z výšky 4 metrů nám umožní lepší rozptyl i dokonalejší pokrytí plochy sjezdovky technickým sněhem. Nyní jsme schopni bez prodlev spojených s dřívější logistikou technicky zasněžovat všechny naše sjezdovky s výjimkou nejprudší černé Šance, kde i nadále spoléháme na přírodní sníh,“ říká ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

FOTO: fcb Ski&Bike Špičák

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT